Yangın Perdeleri

Yangın Perdeleri

Yangın perdeleri ısıyı bloke etmek için kullanılan pasif söndürme sistemi elemanıdır. Yangın perdesi, iki tarafı slikon kaplı ve içinçelik ipler bulunan fiber malzemelerden üretilirler. Perdelerin asıl amaı yangının bir bölgeden diğer bir bölgeye geçmesini engellemektir.

Yangın perdesi nedir diye sorulduğunda verilecek ilk cevap yangın perdeleri, yangının daha fazla zarar vermesini ve farklı bölgelere yayılmasını önlemek için kullanılan bir perdeleme sistemidir demek doğru olacaktır. Yangın perdeleri sahip oldukları özel kumaşlar sayesinde uzun süreler yüksek ısılara tutunarak rahat hareket eder ve mücadele kolaylığı sağlanır.

çeşitlerinin nin en önemli özelliği yapının içinde bulunan ve var olan yangın algılama sistemleri ile entegre edilebilir olmasıdır. Herhangi bir tehlike anında otomatik olarak devreye girerler. Isının ve dumanın kontrol altına alınması bloke edilmesi, kaçış yollarına giden koridorların can emniyeti açısından temiz tutulması, yangın yönetmeliğimize göre güvenli bölgeler yaratılması maksatları için kullanılmaktadır. Yatay ve düşey olarak çalışan yangın perdeleri mevcut olup, mimariye ve tasarıma da önem verilerek montajları yapılmaktadır. Düşey çalışan bir yangın perdesi yangın kapısı olarak da kullanılmakta ve son yıllarda özellikle hastane, öğrenci yurtlarında ve evlerde tercih edilmektedir.

Evenos Yangın Perdesi Sistemleri

Mimari proje ve alanlara göre, yangın perdeleri birden fazla motor ile donatılabilmektedir. Genellikle 4 metreye kadar en boyutuna sahip olan yerlerde tek motorlu yangın perdesi kullanılabilmektedir. , yani bir algılama sistemiyle entegre edilebileceği gibi, işletmede bulunan yangın alarm sistemi ile de birleştirilebilirler ve tetikleme sinyallerini bu algılama sistemlerinden de alabilirler.  Evenos yangın perdesi ürünlerinin tüm test ve kalite belgeleri mevcuttur. Tüm yangın perdeleri, BS, EN ve UL normlarında test edilmiş olup, 240 dakikaya kadar dayanım sağlayabilmektedirler. Tüm kalite süreçleri BS EN ISO 9001:1994’e göre yürütülmektedir.

Evenos yangın perdesi ürünlerinin kurulumu ve devreye alma işlemleri yapılan tüm yangın perdelerinin bakım, test ve serviş işlemleri de yine firmamızın deneyimli saha ekibi ve mühendisleri tarafından yapılarak kayıt altına alınmaktadır.

Yangın Perdeleri Kullanım Alanları

  • Alışveriş merkezleri
  • Ticaret merkezleri
  • Metrolar ve bunlar gibi çok fazla kişinin içinde bulunduğu büyük yapı ve işletmelerde kullanımları oldukça yaygındır.

Evenos yangın perdesi, projelendirme ve montajı da dahil olmak üzere firmamızın tecrübeli ve işinde uzman ekibi tarafından bütün işlemleri gerçekleştirilerek kullanıcıya sunulmaktadır. Yangın perdeleri üretilirken dünya standartlarına uygun olmasına ve kullanıcıların özel isteklerine uygun olarak üretilmektedir. kullanılacak alana göre değişmektedir. Yangın perdeleri fiyatları, kullanılan malzemenin kalitesine göre firmalar arası farklılık gösterebilir.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri