'Yandaş Sendikaya Üye Olmayan Müdürler Görevden Alındı'

Karaman Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Türkiye genelinde yandaş sendikaya üye olmayan 8 bin okul müdürünün görevden alındığını söyleyerek, "Kaybeden müdürler değil Türk Milli Eğitim sistemidir." dedi.Türk Eğitim...

Karaman Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Türkiye genelinde yandaş sendikaya üye olmayan 8 bin okul müdürünün görevden alındığını söyleyerek, "Kaybeden müdürler değil Türk Milli Eğitim sistemidir." dedi.

Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen yöneticileri ile Demosan Otel’de ortak bir basın toplantısı düzenleyen Hotamışlı, Karaman’da da 31 okul müdürünün bakanlığın belirlediği kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle görevinden alındığına dikkatleri çekti. Buna tepki gösteren Hotamışlı, şunları söyledi: "Karaman’ı üniversite sınavlarında Türkiye birinciliğine taşıyan müdürlerimiz başarısız sayılarak görevlerinden el çektirilmiştir. Gece gündüz fedakârca çalışan müdürlerimiz maalesef bugün küstürülmüşler ve hiçbir şey olmamış gibi çok tasvip edici notlarla güya derecelendirilmişlerdir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıklamasına göre Türkiye genelinde 8 bin okul müdürü görevde alındı. Türkiye genelinde bu görevden alınmalardan sonra acaba sıra hangi konuya gelecek. Biz konunun sorumlusu olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kimse birilerinin tetikçiliğini yapma yoluna girmesin. Bunun yargı önünde de Allah önünde de hesabı var. Eğitim kimsenin oyuncağı veya deneme tahtası değildir."

"Hükümete yakın sendika olan Eğitim Bir-Sen’e üye olmayan idareciler hedef seçilerek görevlerinden alınıyor. İdarecilikte bir tek tipliliğe doğru gidiliyor." diyen Hotamışlı, bu dayatmaları ve tek tipleştirmeleri kabul etmediklerini dile getirdi.

'OKUL MÜDÜRLERİNİN BİLGİSİ, BECERİSİ VE KIDEMİ HİÇE SAYILDI'

Hotamışlı, 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisinin, becerisinin ve kıdeminin hiçe sayıldığına dikkatleri çekerek, bu yöneticilerin görevine son verildiğini söyledi. Hotamışlı, şunları dile getirdi: "Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Herkes takdir eder ki bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2 -3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. 'Benden olmayanı yok edeceğim' düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir."

Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Kart da yeni eğitim-öğretim yılına sorunlarla başlandığını belirterek, "Eğitimdeki sorunların üstüne Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı yasalarla yeni sorunlar eklenmiştir. Müdürlerimize verilen puan neye göre verildi. Hiçbir açıklama yok. Yandaş sendikaya üye olmayan arkadaşlarımızın çoğunluğu maalesef görevden alındı. O zaman hepimiz istifa edelim. Gidelim Eğitim Bir-Sen’e üye olalım. Tek tip insan, tek öğretmen, tek tip öğrenci yetiştirelim. İstedikleri herhalde bu. Ama biz bu dayatmalara pabuç bırakmayacağız. Artık sesimizi toplu olarak çıkarma zamanıdır." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri