Yanan Tarihi Binada Soğutma Çalışmaları 24 Saat Sonra Tamamlanabildi

Edirne’de dün öğle saatlerinde tarihi bir lokantada çıkan yangında soğutma çalışması tamamlandı. Maarif Caddesi üzerinde bulunan Sibel Barshan’a ait Melek Anne isimli iş yerinde ısıtıcının düşmesi sonucu yangın çıkmıştı.Kısa...

Edirne’de dün öğle saatlerinde tarihi bir lokantada çıkan yangında soğutma çalışması tamamlandı. Maarif Caddesi üzerinde bulunan Sibel Barshan’a ait Melek Anne isimli iş yerinde ısıtıcının düşmesi sonucu yangın çıkmıştı.

Kısa süre içerisinde büyüyen yangın ahşap binanın tamamını sardı. Alevlere teslim olan asırlık binadaki yangını kontrol altına almak kolay olmadı. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin neredeyse tamamı seferber oldu. Saatler süren çalışmaların ardından alevler kontrol altına alındı.

Alevlerin sardığı ahşap binanın üst katı tamamen çöktü. Dumanların çıkmaya devam ettiği binaya itfaiye aralıksız müdahale etti. Onlarca ton suyun boşaltıldığı tarihi binada soğutma çalışmaları yaklaşık 24 saat sonra tamamlanabildi. Yangın nedeniyle Edirne’nin en işlek caddesi olan Maarif, bu süre içerisinde trafiğe kapalı tutuldu. Bu arada, alınan bilgiye göre tarihi ahşap binanın özel mülkiyete sahip tescilli bir kültür varlığı olduğu öğrenildi. Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda bina ile ilgili çalışma başlatılacak. Projeli olduğu ifade edilen bina, aslına uygun olarak yeniden inşa edilebilecek ya da yıkık vaziyette duracak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri