'Yan Bakma' Meselesinden Kavga Ettiler; Molotofla Ev Yakmaya Kalktılar

Bursa’da, ‘yan bakma’ meselesinden tartıştığı gencin evine, bir kadın ve çocuğun bulunduğu esnada molotof kokteyli atan genç ve arkadaşlarına yönelik düzenlenen polis operasyonunda 3’ü çocuk 9 kişi gözaltına alındı. Polis, olayla...

Bursa’da, ‘yan bakma’ meselesinden tartıştığı gencin evine, bir kadın ve çocuğun bulunduğu esnada molotof kokteyli atan genç ve arkadaşlarına yönelik düzenlenen polis operasyonunda 3’ü çocuk 9 kişi gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili halen iki kişinin arandığını açıkladı. Evin bulunduğu bölgeyi didik didik arayan polis ekipleri, parkta molotof yapımında kullanılmak için toplanan 40 adet soda şişesini ele geçirdi.

İddiaya göre, Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 342. sokakta ikamet eden Cem T. ile aynı mahallede oturan 17 yaşındaki K.Ö., ‘yan bakma’ meselesinden tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay sonrası K.Ö., durumu mahalledeki diğer arkadaşlarına anlattı. Bunun üzerine topladıkları soda şişelerine bez ve benzin koyan bir grup genç, Cem T.’ın evine üç adet molotof kokteyli attı. Cem T.’ın eşi ve çocuğunun bulunduğu esnada evin önüne bir, arkasına da iki adet molotof atan gençler kısa sürede sırra kadem bastı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayı gerçekleştirenlere yönelik geniş çaplı bir araştırma başlattı. Bölgede yapılan aramalarda Hacivat Parkı’nda 3’ünde benzin ve bez parçasının bulunduğu 40 adet şişe ele geçirildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, molotofları hazırlayarak eve atan ve iddiaya göre aynı eve atmak üzere çok sayıda molotof hazırlığı içerisinde olan 3’ü yaşı küçük 9 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne götürülen T.Ç.(24), B.A.(19), M.D.(19), U.C.(18), S.B.(18) ve M.T.A.(19) olayla ilgili polise ifade verirken olayın yaşı küçük diğer 3 zanlısı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Emniyetteki ifadelerinde halen olayla ilgili A.T. ile birlikte aranılan arkadaşları K.Ö.’in burnunun Cem T. tarafından kırıldığını öne sürerek, kavga sonrası molotof hazırladıklarını itiraf eden 6 şüpheli genç, sorgulamalarının tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Halen polis tarafından aranılan K.Ö.’in "Burnumu kıran şahsın evini de mahalledeki diğer evleri de yakacağım." dediği iddia edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri