Yaman’ın “B” planı

Karabükspor deplasmanından puansız dönmemeyi hedefleyen Konyaspor’da teknik direktör Fuat Yaman, lider karşısına değişik bir takım sürecek. Yeşil-beyazlı ekip, bugün son çalışmasını yapacak

Pazar günü, lider Karabükspor ile zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’da, planlar puan için yapıldı. Yeşil-beyazlılar Karabük’e dün giderek  Zalisa otelde kampa girdiler.. Karabük deplasmanından en az 1 puanla dönerek yeni bir çıkışa yakalamayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, Karabükspor maçının taktik çalışmasını önceki gün gerçekleştirdiler. Teknik direktör Fuat Yaman’ın Karabükspor karşısına farklı bir 11’le çıkacağı, formasını garanti gören bazı oyuncuları kulübede oturtacağı ve bugüne kadar ilk 11’de forma şansı bulunmayan futbolculara ise bu maçta görev vereceği öğrenildi. Dün karayoluyla Karabük’e giden yeşil-beyazlı temsilcimizde Koray, Uğur Akdemir ve kaleci Eray’ın dışında eksik bulunmuyor.

 


Kartal Karabük’te

Yarın lider Karabüksporla sezonun en zor karşılaşmalarından birisini oynayacak olan Konyaspor’da gözler galibiyetten başka bir şey görmüyor. Yeşil-beyazlılar, son çalışmayı bugün yapacaklar

Pazar günü, lider Karabükspor ile zor bir maça çıkacak olan Konyaspor’da, planlar puan için yapıldı. Yeşil-beyazlılar Karabük’e dün giderek  Zalisa otelde kampa girdiler.. Karabük deplasmanından en az 1 puanla dönerek yeni bir çıkışa yakalamayı amaçlayan yeşil-beyazlılar, Karabükspor maçının taktik çalışmasını önceki gün gerçekleştirdiler. Teknik direktör Fuat Yaman yönetiminde yapılan ve düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan, gruplar halinde top tekniğine dayalı olarak yapılan çalışma, tam sahada oynanan taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile sona erdi. Antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, başkan yardımcıları Mustafa Küçüksöker, Ekrem Coşkun ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet Soylu ve eski yöneticilerden Bahri Karapınar da izleyerek futbolculara moral verdiler.
Kartallar, dün de Tatlıcak tesislerinde kombine idman yaptılar. Antrenmana Erdal ve Eser katılmazken, Eray ise düz koşu yaptı. Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, top tekniğine dayalı pas çalışması ile devam etti. Antrenman kaleciler Recep, Haluk ve Nazmi'nin koruduğu kalelere yapılan şut çalışması, top tekniğine dayalı pas çalışması ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı.
Yeşil-beyazlılar, öğle yemeğinden sonra da karayoluyla Karabük’e gittiler.. Koray, Uğur Akdemir ve kaleci Eray dışında eksik bulunmayan Konyaspor’da, Karabükspor’u yenmeleri halinde futbolcular süper prim verilecek.  Konyaspor’da, Karabükspor maçının hazırlıkları bugün orada yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak.
FERDİ: GALİBİYETLE DÖNECEĞİZ
Yeşil-beyazlı ekibin suskun golcülerinden Ferdi Başoda, lider Kardemir Karabükspor ile çok zor bir maça çıkacaklarını belirterek, ikinci devrede yaşadıkları kötü gidişe Karabük deplasmanından galibiyetle dönerek dur diyeceklerini ve sezonun kalan haftaları öncesi yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi.
Bank Asya lideri ile çok zor bir maça çıkacaklarını söyleyen  Ferdi Başoda, "Rakibimizi sezonun ilk yarısında sahamızda yenmiştik. Başarılı bir ilk yarının ardından ikinci yarıda bir türlü beklediğimiz çıkışı yakalayamadık. Ama deplasmanda oynayacağımız Karabükspor maçıyla kötü gidişata dur demek istiyoruz. Bu ligin en kaliteli ve en iyi oyunculardan kurulu kadrosuna sahip olduğumuzu her seferinde tekrarlıyoruz. Bizim ihtiyacımız sadece bir galibiyet. O da bu hafta deplasmanda oynayacağımız Karabükspor maçında alınacak ve yeni bir başlangıç yapacağız diye düşünüyorum. Bunun için de hazırız” dedi.
Yeşil-beyazlı ekibin forvet oyuncusu Ferdi Başoda, teknik kadroda yaşanan değişikliğin kendisini nasıl etkilediği sorusuna, "Teknik heyette yaşanan değişiklikler her oyuncu adına yeni bir şanstır. Bize düşen de yeni gelen hocamızın vereceği fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek ve formayı bir daha çıkarmamak üzere giymektir. Burada önemli olan takıma katkı koymaktır” cevabını verdi.
COŞKUN: İYİ MOTİVE OLDUK
Bank Asya 1. Lig'de, yarın lider Karabükspor’a konuk olacak olan Konyaspor’da sahadan 3 puanla ayrılmanın hesapları yapılıyor. Konyaspor başkan yardımcısı Ekrem Coşkun, yaptığı açıklamada, geçmişe sünger çektiklerini ve Kardemir Karabükspor’u maçı ile yeniden yükselişe geçmek istediklerini söyledi. Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların birlik ve beraberlik içerisinde Karabükspor maçını beklediğini vurgulayan Coşkun, ”Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. Şanssızca kaybedilen puanları telafi edeceğiz. İnanıyorum ki, Karabükspor karşısında alınacak bir galibiyet tüm Konya’ya moral olacak. Bu nedenle Karabükspor maçından puan alarak yeniden yükselişe geçeceğiz” dedi.
Coşkun, futbolcularını hafta sonu oynayacakları maça motive etmeye çalıştıklarını ve bütün planları galibiyet üzerine kurduklarını söyledi. Sahaya 3 puan için çıkacaklarını ifade eden Ekrem Coşkun, “Kazanmaktan başka çaremiz yok. Bizim için hayati önem taşıyan Karabükspor maçından puan alarak kötü gidişe dur diyeceğiz. Her iki takım açısından çok zorlu geçecek olan maçta gülen taraf olmak istiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri