Yamaç paraşütü kursiyerlerine sertifika

Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile açılan Yamaç Paraşütü Kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
 Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu’nun makamında düzenlenen sertifika töreninde, Gaziantep, Afyonkarahisar, Denizli, Konya ve Akşehir’den kursa katılan 12 kursiyer sertifikalarını aldı.
Akşehir Belediyesi tarafından destek sağlanan Yamaç Paraşütü Kursu’na katılan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu’nun makamında gerçekleştirilen sertifika törenine Akşehir Belediyesi Havacılık Kolu Başkanı Fahri Çavdar ile kursa katılan kursiyerler katıldı.
Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu yaptığı konuşmada Yamaç paraşütü sporunun adrenali yükselten, insanı dertlerinden, tasalarından arındırarak dinlendiren bir spor dalı olduğuna değinerek bu spor dalında öncelikle güvenliğe çok dikkat edilmesini istedi.  Baloğlu “Akşehir Belediyesi, Havacılık Kolu’muz da Fahri Çavdar hocamızla birlikte bundan 5 yıl önce model uçak kursları ile bu işe başladık. Daha sonra Akşehir’de Yamaç Paraşütü Şampiyonası düzenledik. Yamaç Paraşütü Kurslarımızda Türkiye’nin birçok yerinden gelen arkadaşlarımıza sertifikalar verdik. Bu çalışmamız Akşehir için gurur vericidir. Fahri Çavdar hocamızı ve böyle bir etkinliğe Akşehir’de katılarak kursun sonunda Yamaç paraşütü sertifikası alarak sertifikalı birer sporcu olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
Akşehir Belediyesi Havacılık Kolu Başkanı Fahri Çavdar ise yaptığı konuşmada Akşehir’de yamaç paraşütü ve model uçak kurslarının uzun zamandır yapıldığına dikkat çekerek “Bu kurslarda sizler gibi çok değerli arkadaşlarımızın yetişmesine vesile olduk. Akşehir Yamaç Paraşütü alanında gerçekten güzel bir konumda. Akşehir’in bu konuma gelmesinde en büyük katkı, bizlere destek olarak ilçemizde bu sporun gelişmesine ön ayak olan Belediye Başkanımız Mustafa Baloğlu’dur. Kendisine yaptığı katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yamaç Paraşütü Kursu’na katılarak sertifika almaya hak kazan kursiyerlerden Kazım Altınok, kursiyerler adına yaptığı konuşmada “Akşehir Yamaç Paraşütü sporunda en iyi yerlerden bir tanesi. Bir aylık kursumuz sonrasında Belediyenizin ve hocamızın sayesinde bu belgeleri almaya hak kazandık. İnşallah daha da geliştirmeye çalışacağız. Yamaç paraşütü, gençlerimizin farklı alışkanlıklara yönelmeden değerlendirebileceği çok güzel ve farklı bir spor. Tehlikesi olsa bile kurallar çerçevesinde yapıldığı zaman tehlikenin tamamen ortadan kalktığı güzel bir spor. Bundan dolayı tüm genç arkadaşlara ve meraklılarına bu sporu öneririm” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, yamaç paraşütü sporunda, sporcuların üzerinde uçtukları şehrin en ince noktasına kadar görebildiğine vurgu yaparak “Özellikle ben gençlerimize seslenmek istiyorum. Bilgi sahibi olmakta aynen böyle bir şeydir. İnsan bilgi sahibi oldukça, donanımı arttıkça, çok okudukça aynen böyle sizin kuş bakışı havadan detaylara baktığınız gibi bilgi sahibi olan insanlarda olaylara, mekânlara ve sosyal hadiselere daha detaylı ve farklı bakışı sağlayabiliyor. O yüzden mutlaka sporun yanında bilgiyi de unutmamak lazım. Sporla birlikte, bilgi öğrenmeyi ve okumayı da bırakmamak lazım” diye konuştu.
Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Yamaç Paraşütü Kursu’nda Gaziantep, Afyonkarahisar, Denizli, Konya ve Akşehir’den kursa katılan 12 kursiyere sertifikaları Başkan Baloğlu tarafından verildi. Sertifikaların dağıtımının ardından kursiyerler ve Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri