"Yalnız Değilsiniz"

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında hazırlanan "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında ilçede yalnız yaşayan yaklaşık 250 kişiye evde bakım hizmeti veriyor.

Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü'nün “Yalnız Değilsiniz” projesi doğrultusunda mahalle muhtarlarının da yardımı ile tespit edilen kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor. Şu anda proje kapsamında 250 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor. Sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra rahatsızlığı olan kişiler anlaşmalı hastanelerde tedavi ediliyor, ev temizlikleri yapılıyor ve ihtiyacı olanlara da gıda paketi veriliyor.

“HER KESİME HİZMET ÜRETİYORUZ”
“Yalnız Değilsiniz” projesi ile kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak onlara yalnız olmadıklarını hatırlattıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Yaşlılarımıza saygının toplumumuzda önemli bir yeri vardır. Biz de belediye olarak beşikten mezara kadar halkımızın her kesimine hizmet üretmeye itina gösteriyoruz. Mahalle muhtarlarımızın yardımı ile belirlenen kimsesiz ve bakıma muhtaç 250 vatandaşımızın her türlü ihtiyacını belediye olarak karşılıyoruz. Bu vatandaşlarımızın evlerinin temizliği yapılıyor, ihtiyacı olanlara gıda yardımında bulunuyoruz. Sağlık problemi olanlar da belediyemiz tarafından özel bir hastanede de tedavi ettiriliyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri