Yalman: Kamplaşma problemini bitireceğiz

Şahıslarla değil, sistemle problemlerinin olduğunu dile getiren Saadet Partisi YİK ve GİK üyesi Lütfi Yalman, “Türkiye'de ciddi bir kamplaşma var. Kutuplaşma her geçen gün artıyor. En büyük sorunlardan birisi bu. Bu problemin önüne geçeceğiz” dedi 

Şahıslarla değil, sistemle problemlerinin olduğunu dile getiren Saadet Partisi YİK ve GİK üyesi Lütfi Yalman, “Türkiye'de ciddi bir kamplaşma var. Kutuplaşma her geçen gün artıyor. En büyük sorunlardan birisi bu. Bu problemin önüne geçeceğiz” dedi 

Saadet Partisinin 8. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Temel Karamollaoğlu, yeniden genel başkan seçildi. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Lütfi Yalman, kongre ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu. Yalman, “Bu kongre iktidara gelişimizin ayak sesleri. İktidara çok yakınız” dedi.

BEKLENİLENİN ÜZERİNDE COŞKU VARDI

Saadet Partisi YİK ve GİK Üyesi Lütfi Yalman, “Saadet Partisi'ni küçük göstermeye çalışanlar, kongrenin de sönük geçeceğini düşünüyorlardı. Her zamanki gibi yanıldılar. Salonun içinde ve dışında mükemmel bir kalabalık vardı. Heyecan üst seviyedeydi” şeklinde konuştu. Televizyonların kongreyi göstermediğini, gazetelerin kongre haberi yapmadığını aktaran Yalman, beklenilenin üzerinde bir coşkunun yaşandığını da aktardı. 

KUTUPLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ

Saadet Partisi olarak kendilerinin şahıslarla uğraşmayacaklarını ifade eden Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, yanlışların ve doğruların üzerinde dururuz. Bizim şahıslarla bir problem veya sorunumuz yok. Bakın bugün Türkiye'de ciddi bir kamplaşma var. Bu kutuplaşma da her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmesi gerektiğini söylüyoruz. 6'lı masa bunun için kuruldu. Her bir partinin farklı görüşleri var. Böyle olması da gayet doğal. Biz, farklı düşüncelerde de olunsa bir araya gelip, sorunları görüşebiliriz, konuşabiliriz, tartışabiliriz mesajını vermek istiyoruz. Bunu da yapmak gerekir. Var mı bundan daha kıymetli bir şey?”

YOLSUZLUK DOĞAL HALE GELDİ

“Ülkede yapılan ciddi hatalar var” diyen Yalman, şunları kaydetti: “Hatalar var ama hesap sorulmuyor. Yolsuzluk, doğal bir hale geldi. Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var. 6'lı masa işte bu yüzden var” ifadelerini kullandı. 

GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARANLAR CEZALANDIRILMASIN

Saadet Partisi YİK ve GİK Üyesi Lütfi Yalman, insanlar üzerinde ciddi baskı olduğunu belirterek, “Sansür yasası çıkarıldı. Tamam biz de kabul ediyoruz sosyal medyada bilgi kirliliği olduğunu. Çamurlu alanları var sosyal medyanın. Bir bakanlıkta yolsuzluk varsa, bunu dile getiren kişi veya gazeteci mahkemelik olmamalı. Biz, işin bu kısmındayız. Gerçekleri ortaya çıkaran insanlar, cezalandırılmamalı. Biz, iktidarı Irak, Suriye ve daha birçok konuda uyardık. Dinlemediler. Çok farklı partiler bile doğru yaptığımızı söylüyor. Bizim, Saadet Partisi olarak kırmızı çizgilerimiz var. İstanbul Sözleşmesi'ne karşıyız. İsrail ile dostluk kurulmasına karşıyız. Bunlar da 6'lı masa içinde konuşuluyor. Nasip olursa bakanlıklarda ortak komisyonlar kurulacak. Particilik devre dışı bırakılacak ve ülke sorunlarına odaklanılacak” diye konuştu.  

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri