Yalman, çalışkan kimliğiyle ön planda

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, seçim çalışmalarını dün Çandır Mahallesindeki ev sohbetiyle tamamladı.

Meram ilçesindeki 89 mahallenin nerdeyse tamamını gezerek müthiş bir çalışma örneği sergileyen tecrübeli siyasetçi Yalman’ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, seçim öncesi bu gayretli çalışması, seçim sonrasında da belediyede makam koltuğunda oturan bir başkan profilinin dışında nasıl bir çalışma sergileyeceğinin göstergesi oldu.
Yalman 2 ay boyunca süren seçim çalışmalarında yalnızca mahalle sohbetleri değil, 20 binin üzerinde esnaf gezisi, belde ve köy gezileri yaparak binlerce insanın elini sıktı ve yüreğinde yer edindi.
Çalışkan kimliğiyle tanınan Yalman, Karatay Belediye Başkan Yardımcılığı ve iki dönem milletvekilliği yaptığı dönemde de durmak bilmeyen devamlı üreten kişiliğiyle tanınmıştı.
Karatay Belediye Başkan Yardımcığı döneminde Konya’da ilk kez belediye tarafından yapılan Kar-kent Toplu Konutlarının kurucularından biri olarak kendini gösteren Yalman, milletvekilliği döneminde de en çok önerge veren milletvekili olarak yine çalışkan yapısını her fırsatta gözler önüne sermişti.
“HASSAS DAVRANDIK”
Seçim çalışmalarını Çandır Mahallesi’nde yaptığı ev sohbetiyle tamamlayan Yalman 29 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’deki seçimlerin önemine dikkat çeken Yalman, Türkiye’deki seçimleri dünyanın takip ettiğini belirterek, “Amerika, İsrail, Avrupa ve İslam dünyası seçimleri takip eder ve seçim sonrasında da gözlem yapar” dedi.
Konya’da 15 yıl boyunca süren Milli Görüş belediyeciliği döneminde en ucuz suyun en ucuz konutun ve ulaşımın şimdi artık Kayseri’ye geçtiğini ifade eden Yalman, “Hâlbuki bizim dönemimizde Kayseri ve Adana illeri afişler basarak bizde Konya Belediyesi gibi yapacağız diyerek Konya Belediye’sini örnek almışlardı” dedi.
Biz örnek belediyecilik hüviyetini çarçur etmeyerek, israf etmeyerek, dikkatli davranarak kazandık diyen Yalman, “Alım satımlara dikkat ettik. Bu konuda hassas davranarak, eğer belediyenin bir malı satış için değerlendirilecekse, fiyatını tespit edip satışı gerçekleştirdik. Karşılığını bulmayan satışları gerçekleştirmedik” dedi.
“BİR KURUŞ FAİZ ÖDEMEDİK”
Bu hassasiyetlerine marangozlar sitesinin yapımındaki arsa satışlarını örnek gösteren Yalman, şimdi bu hassasiyetin gösterilmediğine işaret ederek belediyenin arsa satışlarını eleştirdi.
5 milyara satılıp 5 gün sonra 13 milyar 732 milyar TL’ye satılan Kipa arazisinin satışını eleştiren ve Hocacihan’da satılan arazide de benzer durumunun gerçekleştiğini belirten Yalman, “Biz bunları hiç yapmadık, kaynakları dikkatli kullandık ve hizmet alanlarımızda genişledi” dedi.
Konya’da kendi dönemlerinde 15 yıl boyunca 1 kuruş faiz para vermediklerini belirten Yalman, Ankara yolundaki iki alt geçidin yapımı için belediyenin 70 trilyon borç aldığını ancak bunun 100 triyon lira olarak ödeyeceklerini ifade ederek hizmet anlayışındaki farkı gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri