Yalçın: Kimse Yok Mu'nun Faaliyetlerini Engellemek Akla Ziyan Bir Harekettir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım faaliyetlerinin engellenmesine tepki gösterdi. Hükümetin tek parti anlayışı ile hareket ettiğini belirten Yalçın, "Muhtaç insanlar için...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım faaliyetlerinin engellenmesine tepki gösterdi. Hükümetin tek parti anlayışı ile hareket ettiğini belirten Yalçın, "Muhtaç insanlar için yapılmış ve kurulmuş bir derneğin bu faaliyetini engellemiş olması akla ziyan bir harekettir." dedi.

Partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda vatandaşlarla bayramlaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kimse Yok Mu'nun yardım toplama yetkisine hükümet tarafından müdahale edilmesine tepki gösteren Yalçın, "Yardım amaçlı faaliyetlerin hükümetin tek parti anlayışı ile engellemeye kalkmış olması kabul edilemez bir gerçek. Muhtaç insanlar için yapılmış ve kurulmuş bir derneğin bu faaliyetini engellemiş olması akla ziyan bir harekettir." diye konuştu.

"TEZKERE SÜRESİNCE HÜKÜMETİ DOĞRU YAPMAK KONUSUNDA UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Geçtiğimiz hafta TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini rahatlatan tezkereyi gündeme getirdiğini belirten Yalçın, verdikleri desteğin mevcut siyasi iktidar tarafından olumlu bir şekilde kullanmasını umduklarını ifade etti. Yalçın, "Bundan sonraki süreçte ne yapılacağı hususu hükümet tarafından tespit edilecek. Teskerede yabancı askerlerin giriş çıkışı, nereye konuşlanacağı, ne miktarda olacağı gibi hususlara yer verilmemiştir. Hükümet tarafından ve bu bölge ile ilgili devletler arasında verilecektir. Bu süreçte hükümeti doğru yapmak konusunda uyarmaya devam edeceğiz. Yanlış yaptığı noktalarda kendilerine ikaz edeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"MHP İÇİN IŞİD, PKK, PYD HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

MHP için gerek IŞİD gerek PKK, YPG, YPC'nin hepsinin terör örgütü olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Bu tezkerenin bu terör örgütlerinin sınır dışı faaliyetlerini engelleme amacında olmuş olmasını önemsiyoruz. Herhangi bir terör örgütünü bir diğerine yeğlemiyoruz. Hükümetin bu bölgedeki 70'in üzerindeki terör örgütlerinin tümüne karşı tedbir alması gerekir." ifadelerine yer verdi.

"MHP'NİN MİLLİYETÇİLİĞİNİ TARTIŞMAK KILIÇDAROĞLU'NA DÜŞMEZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert dille eleştiren Yalçın, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kılıçdarolu'nun verdiği bir beyanatta MHP'nin milliyetçiliğinin tartışılması gerektiği ve bunu tartışmaya açacağı gibi çok yanlış bir yaklaşım sergilediğini gördük. Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak isterim. Öncelikle 46 yıllık bir siyasi hareketin milliyetçilik anlayışını tartışmak ne Kılıçdaroğlu'na ne bir başkasına düşer. Daha da önemlisi Milliyetçi Hareket Partisi ne Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetsiz milliyetçilik anlayışına ne de Kılıçdaroğlu'nun inkılap yobazlığının hakim olduğu bir milliyetçilik anlayışına geçit vermez. Biz bu anlamda nedenmiş bir siyasi hareketiz. Milliyetçilik anlayışımız çok nettir, millet eksenlidir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri