Yalçın Akdoğan: Atatürk’e Hakaret Kabul Edilemez, Cezalandırılmalı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, özel bir kanalda Atatürk’e hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Şiddetle kınanmalıdır. Gereken ceza da verilmelidir." dedi.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan yardımcılarının...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, özel bir kanalda Atatürk’e hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Şiddetle kınanmalıdır. Gereken ceza da verilmelidir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan yardımcılarının sunumlarından sonra gerginlik yaşandı. Sunumlardan sonra kameraların çıkartılmak istenmesine tepki gösteren muhalefet sıralarında oturan vekiller kameraların komisyondan çıkartılmaması gerektiğini söyledi. CHP’li İzzet Çetin "Bakanlar konuşuncaya kadar basın özgür, sonra basın dışarı." tepkisi üzerine Komisyon Başkanı Recai Berber, kameramanların uygun bir pozisyon alarak çalışmalarına devam edebileceklerini söyledi.

‘IMF’YE BORÇ VERMEDİK, YANLIŞLIĞI DÜZELTİN’

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a seslenerek, "Türkiye, IMF’ye ne kadar ve ne zaman borç vermiştir?" diye sordu. Hükümet sıralarından "Taahhüt verildi" diye cevap gelmesi üzerine Kuşoğlu, "IMF’ye borç vermedik bu yanlışlığı düzeltmenizi istiyorum." dedi. AK Parti döneminde bin 863 gazetecinin işsiz kaldığını söyleyen Kuşoğlu, RTÜK’ün siyasallaştığını dile getirdi.

AKDOĞAN: ‘CEZA VERİLMESİN’ KARARI ÇIKMADI

Özel bir kanalda Atatürk ve İnönü’ye hakaret edilmesinin RTÜK’ün iktidara yakın üyeleri tarafından cezasız bırakılmasını eleştiren Kuşoğlu’na cevap Başbakan Yardımcısı Akdoğan’dan geldi. Akdoğan, "Bu ifadeler kabul edilemez. Hangi kanalda ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Şiddetle kınanmalıdır. Gereken ceza da verilmelidir." diye konuştu. RTÜK’ün konuyu ele aldığını kaydeden Akdoğan, "Ceza verilmesin karar çıkmadı. Yarın Kurul yeniden ele alacak." diye ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri