Yakup Saygılı: Dinleme Yapan Başka Birimler De Var

Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan'ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmalarını yürüten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, 17 Aralık saat 10.30'da Erdoğan'a soruşturmayla ilgili dosya...

Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan'ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmalarını yürüten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, 17 Aralık saat 10.30'da Erdoğan'a soruşturmayla ilgili dosya ilettiğini söyledi. Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği ileri sürülen sıfırlama konuşmasına değinen Saygılı, "Konuşmanın 08.30'da yapılmış olması, Erdoğan'a bilgi veren başka birimlerin de olduğunu gösteriyor." dedi.

Polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan Yukup Saygılı, savcılık ifadesinde 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili bir çok eksik noktanın kaldığını belirtti. Savcının talimatının kolluk tarafından uygulanmaması üzerine ev ve iş yerlerinde aramaların yapılmadığından bazı delillerin ele geçirilemediğini ifade eden Saygılı, “Bu yüzden bu dosya çoğunluğu telefon dinlemeleri kapsamında değerlendirilmektedir.” dedi.

'PARA SIFIRLAMA TAPESİ GÜVENİLİR LABORATUVARDA İNCELENSİN'

17 Aralık sabahı dönemin Başbakanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği belirtilen, 'kimlere operasyon yapıldığı bilgisi ve evdeki paraların sıfırlanması' konuşmasına değinen Saygılı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmayı Meclis’te dinletmesiyle aleniyet kazandığını kaydetti. Saygılı, bazı basın organlarında bu paraların taşınma görüntülerinin de yayınlandığını hatırlattı.

Bu soruşturmanın eksik kalan kısımlarından birinin bu para kamyonlarının yakalanamamış olması olduğunu söyleyen Saygılı, bu kaydın gerçek olup olmadığının dünyaca güvenilir bağımsız bir laboratuvarda incelenmesini istedi. Saygılı, “Çünkü bu görüşmeler yapılan soruşturmanın gerçekten bir yolsuzluk soruşturması mı yoksa politik şahısların iddia ettiği gibi bir darbe dosyası olup olmadığının kanıtır.” dedi.

17 Aralık günü saat 10.30’da dönemin Başbakanı Erdoğan’a, dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın emriyle soruşturmayla ilgili dosya ulaştırdığını anlatan Saygılı, “O saate kadar kendisine operasyon kapsamı ve gözaltına alınan kişilerle ilgili hiçbir bilgi verilmemiştir. Bu durumda bahsettiğim telefon görüşmesi sabah saat 08:03’te yapıldığı düşünüydüğünde Başbakanın gözaltına alınan kişileri ve operasyon kapsamını bildiği anlaşıldığından aynı kapsamlarda bizden başka dinleyen birimlerin de var olduğu ve eş zamanlı olarak Başbakan’ı bilgilendirdiği anlamı ortaya çıkmaktadır.” diye konuştu.

Saygılı, soruşturmayı yürüten ve ifadesini alan Savcı İsmail Işık’a, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılardan biri olduğu için kendileri hakkındaki tarafsız olamayacağı gerekçesiyle dilekçe verdi. Savcı Işık, yolsuzluk dosyasını delil bulamadıkları gerekçesiyle kapatan üç savcıdan biriydi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri