Yakub Saygılı, Tutuklanmasına İtiraz Etti

Yolsuzluk soruşturmalarını yürüten dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, tutuklanmasına itiraz etti. Dilekçede, “Kanuna uygun gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmalarına hukuka aykırılık izlenimi verilmeye...

Yolsuzluk soruşturmalarını yürüten dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, tutuklanmasına itiraz etti. Dilekçede, “Kanuna uygun gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmalarına hukuka aykırılık izlenimi verilmeye çalışılıyor.” denildi.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını gerçekleştiren eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın avukatı Murat Erdoğan, tutukluluğa itiraz etti.

Dilekçede, Saygılı’nın tutuklama kararında yer alan ‘Emniyet müdürlüğünün hiyerarşik organisazyonu içerisinde hareket etmediği’ iddiasının hatalı olduğu belirtildi. Bir soruşturmanın cumhuriyet savcısının emir ve talimatları doğrultusunda yürüdüğü kaydedildi.

Fezlekede ‘dönemin Başbakanı’ ve ‘örgüt lideri’ gibi ifadelerin kullanılmadığı hatırlatılan dilekçede dokunulmazlığı olan kimsenin de dinlenmediği vurgulandı. Dilekçede, “Yasama dokunulmazlığına sahip kişilerin haklarında soruşturma yapılamayacağı ve dinlenilemeyeceği belirtilmemiştir. Bu nedenle yasama dokunulmazlığına sahip kişilerin bir soruşturma kapsamında dinlenmesi Anayasa’ya uygun bir soruşturma yöntemidir. Kaldı ki, soruşturma dosyasında yasama dokunulmazlığına sahip hiçbir şahıs ile ilgili dinleme ve fiziki takip yapılmamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Kaçma şüphesinin olmaması, delillerin toplanmış olması, tutuklama kararının dayanaklarının hukuka uygun olmayan yöntemlerle elde edilmiş olması, somut suç isnadı olmaması ve savunma hakkının engellendiği gerekçesiyle Saygılı’nın serbest bırakılması istendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri