Yakıt Deposu Ve Hava Tüpü İçerisinde Uyuşturucu Sevkiyatı

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan 2 ayrı operasyonda yaklaşık 7 milyon TL değerinde 113 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonu...

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan 2 ayrı operasyonda yaklaşık 7 milyon TL değerinde 113 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonu 20 ve 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti. İlk operasyon 20 Temmuz tarihinde yapıldı. Türkiye’den çıkış yapmak üzere gümrük sahasına giren Türk uyruklu M.K.T.’nin kullandığı Türk plakalı TIR aracı gümrük görevlileri tarafından durduruldu.

    X-Ray taramasından geçirilen araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine detaylı arama yapıldı. Aramalara narkotik dedektör köpekleri 'KENU, İNDEX ve SILA' da katıldı.Dedektör köpekler, TIR’ın çekicisinin yakıt tankına aşırı tepki verdi. Bunun üzerine ekipler bu bölüm üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan arama sonucunda yakıt tankının içerisine yapılan gizli bölme içerisinde piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 800 bin TL olan 62 kilo 130 gram eroin maddesi ele geçirildi.

    İkinci operasyon 27 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Yine Türkiye’den çıkış yapmak üzere gümrük sahasına giren Bulgar uyruklu N.M.S. isimli şahsın kullandığı yabancı plakalı TIR aracı gümrük görevlileri tarafından durduruldu. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri tarafından X-Ray taramasından geçirilen araçtaki arama çalışmalarına narkotik dedektör köpekleri 'INDEX ve SILA' da katıldı.Yapılan detaylı aramada TIR çekicisinin hava tüpleri içerisinde yaklaşık 3 milyon 100 bin TL değerinde 51 kilo 162 gram eroin maddesi ele geçirildi.

    Her 2 operasyonla ilgili olarak Türk sürücü M.K.T. ve Bulgar sürücü N.M.S. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen sürücüler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri