Yakın Doğu Üniversitesi'nden Güneş Enerjisi İle Çalışan İlk Yerli Araç

KKTC'nin ilk yerli güneş enerjisi ile çalışan aracı RA 25 bugün sergilendi. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel bu aracın KKTC için ilk yerli araç olduğunu ifade etti. Etkinlikte konuşan Günsel,...

KKTC'nin ilk yerli güneş enerjisi ile çalışan aracı RA 25 bugün sergilendi. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel bu aracın KKTC için ilk yerli araç olduğunu ifade etti.

Etkinlikte konuşan Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Ar-Ge ekipleri tarafından tasarlanan ve üretilen ileri teknoloji ürünü Güneş Enerjili RA 25’in muayeneden geçerek Motorlu Araçlar Mukayyitliği tarafından MZ 535 plaka no’su ile kaydının yapıldığını söyledi. Günsel, RA 25’in KKTC'de ilk yerli üretim araç olduğunun tescillendiğini aktardı.

RA 25’in teknik özellikleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Günsel şunları kaydetti: "Tamamen güneş enerjisiyle çalışan ve 1800 Watt gücünde doğru akımlı bir motora sahip olan üstün teknoloji ürünü RA25, saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyor. Üç tekerlekli olarak dizayn edilen araç 1800 Watt gücünde doğru akım elektrik motoru, 1 adet motor sürücü, 2 adet MPPT (Maximum Power Point Tracking), 2 adet Hücre Kontrol Ünitesi (Cell Management Unit) ve 1 adet Pil Kontrol Ünitesi (Battery Management Unit) ile donatılmıştır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri