Yakalama Kararı Çıkarılan Polislere Vatandaştan Destek

Sahur operasyonunda göz altına alınan ve ardından serbest bırakıldıktan sonra tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polise destek için, çok sayıda vatandaş İstanbul Adliyesi'ne geldi. Vatandaşlar, operasyonu eleştiren çeşitli dövizler taşıyarak...

Sahur operasyonunda göz altına alınan ve ardından serbest bırakıldıktan sonra tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polise destek için, çok sayıda vatandaş İstanbul Adliyesi'ne geldi. Vatandaşlar, operasyonu eleştiren çeşitli dövizler taşıyarak karara tepki gösterdi.

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polisler yapılan operasyonda sahur vakti gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan ancak serbest kalan 17 polis hakkında dün akşam saat 20.00 sıralarında yakalama kararı çıkarıldı. Polisler gelmeden, vatandaşlar adliyeye akın etti. Polislere destek vermek için gelen vatandaşlar 'Yolsuzluğu yol yapanın yolunu polis keser', 'Sıfırlamaya doymayanlar hukuku da sıfırladılar', 'Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var', 'Kaçma İsmail', 'Bugün hukuku katleden yarın hakim karşısına çıkar' yazılı dövizler taşıdı. Banklara oturarak Kur'an ve cevşen okuyan vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Polislerin masum olduğuna inandıklarını, operasyonun amacının 17 Aralık soruşturmasını kapatmak olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Sabahtan beri burada bekliyorum. Yolsuzluğun, yatak odalarındaki kasaların üzerini kapatmak isteyenler polisleri aldı. İlahi adaletin tecelli edeceğine inanıyorum." dedi.

Bu arada, çevik kuvvet polisi de adliyede geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önü bariyerlerle kapatıldı. TOMA ve çevik kuvvet araçları da bölgede bekletildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri