Yakalama Kararı Çıkan Polisler, Adliyeye Kendileri Geldi

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkanlardan iki emniyet mensubu adliyeye geldi. Polisler, hukuk dışı hiçbir iş yapmadıklarını belirtti. Avukatlar ise, Cumartesi günü teslim...

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkanlardan iki emniyet mensubu adliyeye geldi. Polisler, hukuk dışı hiçbir iş yapmadıklarını belirtti. Avukatlar ise, Cumartesi günü teslim olan polise, kendisini emniyet mensubu olarak tanıtıp ne şekilde ifade vermesi konusunda baskı yaptığı ifade edilen kişi ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sahur vakti operasyonunda gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınamadığı için serbest kalan 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı çıkarılanlardan Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak il dışından adliyeye gelerek teslim oldular.

Adliye girişinde polisler ve avukatları açıklama yaptı. Avukat Ömer Turanlı, “Aranan 15 kişiden 2 kişi şehir dışındaydı. Hafta sonu teslim olacaklardı adliyenin yoğunluğundan dolayı teslim olamadılar. Huzurda gördüğünüz iki polis memuru kendi rızaları ile yoğunluk doğrultusunda geldiler. Şimdi de sorgu işlemi için adliyeye geçecekler.” dedi.

Daha önce gözaltına alınan ve 8 gün adliyede bekletilen müvekkillerine yönelik uygulamalar nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Turanlı, “Bu suç duyurularında 8 günlük gözaltı kapsamında müvekkillere uygulanan işkence, görevi kötüye kullanma, kötü muamele, adil yargılanma hakkının engellenmesi, haksız arama gibi nedenlerle suç duyurularında bulunduk. Bu suç duyuruları kapsamında bütün bu olumsuzlukların müsebbibi olan emniyet biriminin başındaki Selami Altınok Bey ve sıralı amirler hakkında suç duyurusunda bulunduk.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada üzerinden müvekkillerine ağza alınmayacak galiz küfür, hakaret ve tehditler yapıldığını söyleyen Turanlı, bunlarla ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Cumartesi günü teslim olan Mehmet Kılıç’ın sorgu arasında bir kişinin Kılıç’a baskı yaptığını belirten Turanlı, “Sorgu arasında Mehmet Kılıç’a kendisinin emniyette çalıştığını beyan eden bir şahıs, ‘suçun ne, neyle yargılanıyorsun?’ diye sohbet etmeye çalışıyor. Daha sonra ‘rahat ol ifadeni açık ver. Sen memursun bizler de memuruz. Bildiğin bir şeyler varsa anlat. Sana emir veren amir, müdür ise bunları ifadende açıkça yazdır. 6 aylık çocuğun var bari onun hatırına kendini kurtar. Ağabeylerinin isimlerini ver. Kendini yakma. Amire, müdüre bir şey olmaz ama olan memurlara olur.’ Bu artık bu adliyedeki şaibenin, ‘kaç İsmailler’in ayyuka çıktığının göstergesidir. Bununla ilgili de suç duyurusunda bulunduk. Kamera kayıtlarının tespitiyle bu şahsın kimliği tespit edilsin. Bu şahısla ilgili bütün e-mail, telefon trafiği ortaya çıkarılsın.” dedi.

'KAÇ İSMAİLLER TEKRAR OLABİLİR'

Kaç İsmalillerin tekrar olacağını söyleyen Turanlı, organize bir şekilde yargıyı ablukaya alma şüphesi uyandığını kaydetti.

Polis memuru Faruk Kıvrak, hakkındaki yakalama kararını Samsun’da öğrendiğini belirtti. Kıvrak, “O gün geldim. Hafta sonu olduğu için adliyede de yoğunluk varmış ifademizi alamadılar. Bugün daha uygun oyduğunu düşünerek geldim. Ayrıca bu sabah herhangi bir mahkeme kararı olmadan Samsun’daki evimde arama yapılmış. Bizim hukuk dışı hiçbir iş ve işlemlerimizi olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yakalama kararı çıktığını haberlerden öğrendiğini belirten Mücahit Gökoğlu da, “İzmir’den babamın arabasıyla kendim geldim. Dün gelecektim, yoğunluktan dolayı gelemedik. Bugün geldik. Kimseden hiçbir şeyden kaçtığmız yok. Biz hukukun kanunun verdiği yetkiler dahilinde görevimizi yaptık.” diye konuştu.

Polislerin avukatlarından Sıddık Filiz, adliyede, yakalama kararına itiraz dilekçesini verecek muhatap bulamadıklarını kaydetti. Filiz, “Araya da hafta sonu girdiği için kimseyi bulamadık. Yakalama kararının hukuka aykırı olması nedeniyle kaldırılması için dilekçe vereceğim. Ayrıca daha önce tutuklanan müvekkillere itiraz yapmıştık. Olumlu olumsuz bir cevap verilmedi. O müvekkilleremiz haksız bir şekilde mağdur oldular. Ciddi hak ihlali var ve anayasal suç işleniyor. Buna yönelik tekrar müracaatta bulunacağız.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından iki polis avukatlarıyla birlikte adliyeye girdi. Yakalama çıkan polislerden ikisi daha önce teslim olmuş ve ifadelerinin ardından tekrar serbest kalmışlardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri