Yahyalı Sebze Pazarı Yenilenecek

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, sebze pazarını gezerek esnafa, önümüzdeki günlerde devreye girecek yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Pazar esnafından dernek kurmalarını isteyen Öztürk, bundan böyle rastgele bir pazar sistemi değil...

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, sebze pazarını gezerek esnafa, önümüzdeki günlerde devreye girecek yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Pazar esnafından dernek kurmalarını isteyen Öztürk, bundan böyle rastgele bir pazar sistemi değil de daha derli toplu, sistematik ve daha kaliteli bir pazar yeri oluşturmak istediklerini ifade etti.

Başkan Öztürk; pazarda satış yapan esnafın kayıt yaptırmasının şart olduğunu belirterek, belediyede kaydı bulunmayan esnafın satış yapamayacağını ifade etti. Pazar esnafının mağdur olmaması için gerekli belgelerle belediyeye müracaat yapmalarının gerekli olduğunu yineleyen Başkan Öztürk, yeni oluşturulan semt pazarında esnafın kendilerine tahsis edilen yerlerin dışında ürünlerini satamayacağını söyledi. Öztürk; çevre ilçeden ve esnafların, kurulan semt pazarına bundan böyle arabalarıyla giremeyeceklerini, sabahın erken saatlerinde arabalarından ürünlerini boşalttıktan sonra arabaların içeride durmalarına müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Öztürk; 1. caddede bulunan kıyafet pazarını da semt pazarına taşıyacaklarını belirtti. Öztürk, "Böylece Yahyalı semt pazarının daha canlı bir görünüm kazanacağını düşünüyoruz." dedi. Öztürk, 5957 sayılı Meyve ve Sebze Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve bu kanuna dayanılanarak hazırlanan Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde düzenlemelerin yapılacağını da belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri