Yahyalı Belediyesi'ne Yeni Ekskavatör Alındı

Kayseri'nin Yahyalı Belediyesi, iş makinesi filosuna kattığı 22 ton kapasiteli ekskavatörü, Cumhuriyet Meydanında düzenlediği toplantıyla tanıttı.Belediye meclis üyeleri, belediye personeli, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın...

Kayseri'nin Yahyalı Belediyesi, iş makinesi filosuna kattığı 22 ton kapasiteli ekskavatörü, Cumhuriyet Meydanında düzenlediği toplantıyla tanıttı.

Belediye meclis üyeleri, belediye personeli, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşma yapan Başkan Esat Öztürk şunları söyledi: "20 yıllık belediye tecrübemiz şunu gösterdi ki belediyede iş makineniz varsa işleriniz daha kolay olur. 'Alet görür el öğünür' der atalarımız. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki yeni bir iş makinesi daha filomuza kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Ben, mesai arkadaşlarımla birlikte Yahyalılı vatandaşlarımıza bu sevinci yaşatan Allah'ımıza şükür ediyoruz, hamd ediyoruz."

Göreve geldiği tarihteki Yahyalı Belediyesi'nin araç filosunda 2 greyder, 1 adet lastikli kepçe, 2 adet silindir, 3 adet JCB iş makinesi, 4 adet kamyonun olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, yeni alınan ekskavatör hakkında şu bilgileri verdi: "Yaptığımız istişareler sonucu çalışma ağırlığı 22.6 ton, 162 beygir gücünde olan ve Başbakanımızın da teşvik ettiği gibi tamamen yerli üretim bir iş makinesi aldık. Leasing sistemi ile 300 bin TL'ye aldığımız ekskavatörün, kırıcı ve kanal açma özelliği ile birlikte 3 farklı fonksiyonu bulunmakta. Ayrıca yakıt konusunda da çok tasarruflu. Ben buradan Özkoyuncu ailesine teşekkür ediyorum. Göreve ilk geldiğim günlerde kamyon eksiğimiz olduğunu söylediğimiz de Özkoyuncu Ailesi belediyemize bir kamyon hibe ettiler. Atalarımız 'tek taş ile duvar olmaz' demişler. Biz Yahyalımızla, iş adamımızla, esnafımızla, sizlerle büyüyeceğiz. Buradan bir teşekkürüm de belediye meclis üyelerimize olacak. Ekskavatör alımı sıranda 15 meclis üyemizin hepsiyle ortak karar aldık. Muhalefet eden olmadı. Bu kararı alan belediye meclis üyelerimize ve bugün bizi burada yalnız bırakmayarak, toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

Topluca edilen duanın ardından, yeni iş makinesi için kurban kesildi. Başkan Esat Öztürk, toplantıya katılan misafirlerle birlikte kurdele kesmesinin ardından, yeni alınan ekskavatör toplantıya katılanlara kısa bir gösteri yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri