Yahoo CEO’su ne kadar kazanıyor?

Geçtiğimiz yaz Yahoo şirketinin CEO’su olan 38 yaşındaki Marissa Mayer, elde ettiği kazanç herkesi şaşırttı.

Marissa Mayer, tüm dünyanın tanıdığı iş kadınlarından biri. Dünyanın en güçlü 50 iş kadını arasında gösterilen Mayer, bu listeye girmeyi başaran en genç kadın unvanına da sahip. Henüz 38 yaşında olan Marissa Mayer oldukça başarılı bir iş kadını. Daha öncesinde Google şirketinde çalışan ve 20 numaralı elemanı olan Mayer, bu şirkete 1999 yılında katılmıştı. Google'ın ilk kadın mühendisi olma unvanına da sahip olan Marissa Mayer, 2012 yılı Temmuz ayında bu şirketteki görevinden istifa etti. 13 yıl boyunca çalıştığı şirketten istifa ederek, Yahoo ile çalışmaya başlayan Marissa Mayer, burada icra kurulu başkanlığına (CEO) getirildi.

Google ile çalıştığı sıralarda da yüksek kazançlar elde eden Marissa Mayer, 2012 yılında tam tamına 36.6 milyon Dolar kazandı. Şimdi Yahoo CEO'su görevinde bulunan Marissa Mayer, bu rakamı katlayan bir kazanç elde edeceğe benziyor. Yahoo şirketinde CEO görevine getirildikten bir iki saat sonra bir erkek bebek beklediğini de açıklayan Marissa Mayer, 30 Eylül'de anne oldu. 38 yaşındaki genç CEO; hem başarılı bir iş kadını hem de iyi bir anne. Yahoo ile çalışmaya başladıktan sonra bayan çalışanların doğum izni süresini de uzattığı biliniyor. Doğum izni süresini iki katına çıkaran Marissa Mayer, erkek çalışanlar için da babalık izni verdi. Baba olan erkek çalışanlar için 8 haftalık izin veren Mayer, herkesin isteklerine cevap vermeyi başaran bir patron oldu.

Yahoo CEO'su olan Marissa Mayer, şirketin çalışma stratejisini de tamamen değiştirdi. Herkes tarafından bir kurtarıcı olarak görülen Mayer, şirketin talihsiz gidişatını değiştirmeyi amaçlıyordu. Yaptığı çalışmalar ile başarılı olduğunu da gösteren Mayer, yakın zamanda şirketin yeniden eski gücüne sahip olmasına olanak sağlayacak gibi gözüküyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri