Konya'da 6 aylıkken Akdeniz anemisi teşhisi konulan 9 yaşındaki Aleyna Çakır, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen kardeşi 5 yaşındaki Yağmur'dan alınan kordon kanı ve kemik iliği sayesinde yeniden hayata tutundu.
Bir hastanede depo sorumlusu olarak çalışan 31 yaşındaki Ahmet Çakır ile akraba evliliği yaptığı eşi 28 yaşındaki Gülcan Çakır'ın büyük kızları Aleyna Çakır, henüz altı aylıkken Akdeniz Anemisi hastalığına yakalandı. Tedavi için Ankara'ya giden aileye tüp bebek yöntemiyle yeni doğacak kardeşinden alınan kordon kanının Aleyna'yı iyileştireceği söylendi. Gülcan Çakır, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı ve 'Yağmur' dünyaya geldi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen ekip Yağmur'dan kordan kanı ve kemik iliğini aldı. Kordon kanı ve kemik iliğini 3 yıl muhafaza eden ekip, 2. 5 yıl önce İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Aleyna'ya yapılan ameliyatla nakletti. Kardeşi sayesinde yeniden hayata tutunan Aleyna Çakır, mutlu olduğunu, kardeşi ve arkadaşıyla yeniden koşup oynayabildiğini söyledi.
Kızının hastalığının ortaya çıkması sonucu eşiyle birlikte büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Gülcan Çakır, yaşadıklarını anlattı: "Aleyna, ilk üç aydan sonra teni sararıp zayıflamaya başladı. Bende eşimle beraber Ankara'daki özel bir hastaneye gittim. Yapılan tahliller sonucunda kızımın Akdeniz Anemisi hastalığına yakalandığını söylediler. Doktorlarla görüştüğümüzde bize tüp bebek yöntemini önerdiler ve bu yöntemle doğacak çocuğun kordon kanı ile Aleyna'nın tekrar iyileşebileceğini söylediler. Bunun üzerine bizde 2005 yılında genetik tüp bebek yöntemine karar verdik. Daha sonra İstanbul'da özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gördüm ve hamile kaldım. 2006 yılında Yağmur doğdu.”
Doğum sonrası Yağmur'dan kordan kanı ve kemik iliğinin alındığını belirten Gülcan Çakır, "3 yıl bekletildikten sonra kordan kanı ve kemik iliği Aleyna'ya nakledildi. Aradan 2. 5 yıl geçti ve durumu çok iyi. Şu an ilköğretim 4'üncü sınıfa gidiyor. Hepimiz çok mutluyuz" dedi.