Yağışlar vatandaşa rahat bir nefes aldırdı

Son yılların en sıcak yazını geçiren Konya’da geçen haftadan itibaren aralıklarla yağan yağmur vatandaşa rahat bir nefes aldırdı.

Yağmurun yağmasıyla birlikte serinleyen havanın tadını çıkarmak isteyen Konyalılar sokağa döküldü. Okulların da açılmasıyla birlikte çarşı oldukça hareketliydi. Aileler çocuklarının okul ihtiyacını karşılarken, gençler de alışveriş merkezlerini ve parkları doldurdu. Birçok vatandaş havanın serinlemesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirterek, “Bu yaz çok kavurucu geçti yağmura hasret kalmıştık. Geçen haftadan beri ara ra yağışlar güzel oluyor. Sonbahar önümüzdeki haftadan itibaren kendini gösterecektir. Son günlerin tadını çıkartıyoruz. Yağmur sonrası açan güneşin tadını çıkarmak gerekiyor” diye konuştu.


HAFTA SONU GÜNEŞLİ
Meteoroloji’den edinilen bilgiye göre haftaya yağmurla başlayan Konya’da bugün ve yarın gök gürültülü sağanak yağış devam edecek. Yağışlarla birlikte sıcaklıklarda birkaç derece düşüş yaşanacak. Bugün ve yarın sıcaklıklar en düşük 17, en yüksek ise 27 derece olacak. Perşembe günü çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Konya’da Cuma’dan itibaren parçalı bulutlu ve güneşli olacak. Güneşin çıkmasıyla birlikte de hava sıcaklığı hafta sonu 29 dereceye kadar yükselecek.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri