Yabancılara Eşit Şartlarda Ve Önyargısız Yaklaşılmayı Sağlamalıyız

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti yüksek okul ve bilimden sorumlu Eğitim Bakanı Svenja Schulze (SPD), TD Platformu’nun düzenlediği etkinliğe katılarak Türk kökenli akademisyenler ile bir araya geldi. Akademisyenlerin sorularını yanıtlayıp eğitim...

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti yüksek okul ve bilimden sorumlu Eğitim Bakanı Svenja Schulze (SPD), TD Platformu’nun düzenlediği etkinliğe katılarak Türk kökenli akademisyenler ile bir araya geldi. Akademisyenlerin sorularını yanıtlayıp eğitim süreçlerinde edindikleri deneyimleri dinleyen Schulze, “Kendimizi geliştirmemiz gereken birçok alan var, özellikle yabancı kökenlilerin toplumda eşit şanslara sahip olmaları için.

Sizden istifade etmek ve konuşmak için buradayım.’’ şeklinde konuştu. “ Bugün karşılaştığım insanlar önemli yerlere ulaşmış kimseler” diyen bakan Schulze konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu insanların süreçlerinde dayanak buldukları, yardım gördükleri ve sıkıntı çektikleri şeyleri dinlemek çok ilham ve heyecan verici oldu.

Öncelikle Türk gençlerini okuldan itibaren desteklemeli ve onlara yol gösteren ‘Meine Talentförderung’ gibi kurumları ve yetenekli öğrenci avcısı Suat Yılmaz gibi kişileri sayıca artırmalıyız. Özellikle akademisyen ailesinden olmayan gençler için böyle insanlar çok fazla önem arz etmekte.’’

Okul ve üniversite sonrası iş bulma zorluklarından da bahseden Bakan Schulze, ‘’İş piyasasında işverenlerin yabancılara eşit şartlarda ve önyargısız yaklaşmalarını sağlamalıyız. Ben iş piyasasında yabancı kökenli bayanların daha zorlandığını tahmin ederdim, fakat bu konuda asıl sorunu çeken Türk baylarmış. Bizde Türk erkeklerine yönelik ön yargılar iki misli boyutlarda olduğunu dinledim’’ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri