Yabancılar taşıyamadı

Play-Off çeyrek finalinin iki maçında da mağlup olarak elenen Torku Selçuk Üniversitesi'nde yabancı oyuncuların takıma katkı yapamaması dikkat çekti. Ligde başarılı olan bütün takımlar kaliteli bir yabancı oyuncularla başarıya ulaşırken Selçuk'un yabancıl

Sezona Beko Basketbol Ligi hedefiyle başlayan Torku Selçuk Üniversitesi normal sezonda gösterdiği performansı Play-Off'lara yansıtamayarak sürpriz bir şekilde elenmişti. Torku Selçuk Üniversitesi'nde sezon boyunca ve Play-Off'larda yabancı oyuncuların etkisizliği dikkat çekti. Ligde başarılı olan pek çok ekip, takımın sayı ve oyun anlamında yükünü çeken en az bir yabancı oyuncu sayesinde başarılı oldu. Torku Selçuk Üniversitesi'nda ise yabancı oyuncular beklenilen performansı ortaya koyamadı. Sezon boyunca bütün maçlarda oynayan Granger ve Clark ikilisi takımın en iyisi olarak ön plana çıksalar da diğer takımların yabancı oyuncuları ile karşılaştırıldığında istatistiksel olarak bir hayli geride kaldı.

EN SKORERİ 15 SAYI ORTALAMISNA SAHİP

Selçuk Üniversitesi'nin yabancı oyuncularından Granger takımın en skorer oyuncusu olarak göze çarpıyor. Sarı-mavili formayı sezon boyunca 35 kez giyen Granger maç başına 15 sayı ortalaması yakaladı. Maç başına 2,8 asist ortalaması yakalayan Granger performansı ile ön plana çıkamadı. Torku Selçuk'un bir diğer yabancısı Clark ise 14,9 sayı ve 3 asist ortalaması ile beklenileni veremedi. Play-Off öncesinde transfer edilen ve çeyrek final maçlarında forma giyen Bernard King ise tam bir hayal kırıklığı oluşturdu. Maç başına 11,5  sayı ortalaması yakalayan King beklenileni veremedi.

ONLARIN YABANCILARI DAMGA VURDU

TB2L'de yarı finale yükselme başarısı gösteren takımları yabancı oyuncuları taşıdı. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan ve Play-Off çeyrek finalinde Darüşşafaka'yı eleyerek yarı finale yükselen Yeşilgiresun Belediye takımını Alex Gordan taşıdı. Ligin en değerli oyuncusu seçilen Gordon 35 maçta 24,1 sayı ortalaması yakalayarak müthiş bir performans gösterdi. Sınırlı bir takıma sahip olan Yeşilgiresun'u neredeyse tek başına taşıyan Gordon Beko Basketbol Ligi'ne göz kırptı. Normal Sezonu lider tamamlayan Mackolic.com Uşak Üniveristesi'ni ise Carter ve Buckner ikilisi taşıdı. 37 maçta forma giyen Carter 20,1 sayı ortalaması yakalarken, Buckner ise maç başına 7,5 ribaund ortalaması yakalayarak takımın pota altında etkili hale getirdi. Yarı finale yükselen bir diğer takım olan Akhisar Belediye'de ise Nelson performansı ile göz doldurdu. Takımı adına 35 maça çıkan Nelson 17,4 sayı ve 10,4 asist ortalaması tuturdu. Play-Off'ta Torku Selçuk Üniversitesi'ni saf dışı bırakan Trabzonspor Basketbol'un başarısındaki en büyük etken ise El Amin oldu. Sezon ortasında gelen ve Trabzonspor adına 13 maça çıkan El Amin bu maçlarda 17,7 sayı ortalaması yakalayarak takımına katkı yaptı. Bütün oyun sistemini El Amin üzerine kuran Trabzonspor Basketbol'u Selçuk Üniversitesi karşısında başarılı kılan yine El Amin olmuştu.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri