Yabancı öğrenciler tarihi mekanları gezdi

Selçuk Üniversitesi TÖMER öğrencileri, Selçuklu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Kentimi Tanıyorum” projesiyle Konya’nın tarihî ve turistik mekânlarını yakından tanıma imkânı yakaladılar

Proje kapsamında Mevlânâ Müzesi, Sille ve Kelebekler Vadisi’ni gezen öğrenciler, Mevlânâ Müzesi’nin manevî atmosferine dâhil oldular. Sille’nin tenha sokaklarında gezinip geçmişte Rumların yaşadığı mağaralarda tarihin izini yakaladılar. Kelebekler Vadisi’nde kelebeklerin büyülü dünyasına tanıklık ettiler. 

Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde alacakları Türkçe öğreniminden sonra kimisi lisans, kimisi yüksek lisans, kimisi de doktora eğitimini tamamlamak için Konya’da ikamet etmeye devam edecek olan öğrenciler gezi sonrasında Selçuklu Belediyesi’nin ve Selçuk TÖMER’in sunmuş olduğu imkândan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Bu yıl yaklaşık iki yüz öğrencisiyle öğretim yılına başlayan Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker, öğrencilere genelde Türkiye, özelde Konya tarih ve medeniyetini tanıtabilmek adına bu tür gezilerin devam edeceğini; Türkçe öğretmenin yanı sıra Türk kültürünü aktarmayı da vazife edindiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri