'Ya Tünelden Ya Paketteki Labirentlerden Serbest Bırakılacaklar'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bingöl Cezaevinden tünel kazıp firar eden 18 mahkum ile ilgili, “Ya tünelden kaçacaklar ya da pakette açtıkları labirentlerden serbest bırakılacaklar.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bingöl Cezaevinden tünel kazıp firar eden 18 mahkum ile ilgili, “Ya tünelden kaçacaklar ya da pakette açtıkları labirentlerden serbest bırakılacaklar.” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Vural’ın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Paketi, PKK’nın başarısı olarak göstermek densizliktir.” şeklindeki sözlerine tepkisi sert oldu. sert tepki gösterdi. Vural, “Şeyini şey ettiğimin şeyi, gibi sözlerle densizlikte sınır tanımayan bu zat, başkalarına söz söylerken aynaya bakmalıdır.” diye konuştu. Söz konusu sıfattan daha fazlasının, PKK ile pazarlık masası kuranlara yakışacağını söyleyen Vural, “Bülent Arınç, suçüstü yakalanma psikolojisi ile şuursuz şekilde konuşuyor.” ifadesini kullandı. Pazartesi günü açıklanacak demokratikleşme paketinin, PKK- İmralı-Kandil üçgeninde, Bermuda Şeytan Üçgeni gibi hazırlanan bir paket olduğunu savundu. “Gürültünün sebebi, deşifre edilmekten kaynaklanıyor.” diyen Vural, demokratikleşme paketinin PKK’nin dayatma ve direktifleri ile hazılandığını ileri sürdü. Milletin tepki göstermesinden korkulduğu için, milli reflekslerin köreltilmeye çalışıldığını söyledi. Müzakere sürecinin bir 'al - ver süreci' olduğunu kaydeden Vural, “Millet bunu bir köşeye not ediyor, her adımını hafızaya kazıyor… Milletimiz bu paketin kimin için hazırlandığını biliyor.” dedi. Pakette sürpriz adımlar olacağı yönündeki söylemlere tepki gösteren Vural, “Bizim için sürpriz olacak husus, medyaya müdahaleden vazgeçilmesi, yargıya –spor kulüplerine müdahale edilmemesi, milli devletten vazgeçilmemesi, devletin dilinin değiştirilmemesi… Bu hususlar pakette yer alıyorsa bu gerçekten sürpriz olur.” şeklinde konuştu.
FİRAR EDEN MAHKUMLAR
Bingöl Cezaevi’nden tünel kazıp firar eden 18 terör örgütü mensubunun yakalanması ile ilgili bir soru üzerine Vural, “Bu kadar bunları yakalıyorsunuz da elinde silah olan PKK’lıları neden yakalamıyorsunuz?” diye sordu. Vural, şöyle devam etti: “Netice itibari ile öyle ya da böyle, ya tünel ile ya da af ile, paketler ile zaten KCK ve PKK’lılar serbest bırakılıyor. Kırk katır mı, kırk satır mı? Ya tünelden kaçacaklar ya da hukukta açtıkları labirentlerden, pakette açtıkları labirentlerden serbest bırakılacaklar… Yakalanmış olması, takip edilmiş, umarım bu kaçış ile ilgili içeriden bir takım destekler var mı, yokmu bunlar yapılır. Ama sonuçta ne fark eder. Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş… Umarım yargı paketi ile salıverilmezler… Yargı da tünel hazırlıyor. Yargı tünellerinden kaçacaklar. AKP’nin açtığı tünelden kaçmaları isteniyor.”
ERTUĞRUL GÜNAY’IN SAĞDUYU ÇAĞRISI
AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, yeni yasama yılı öncesinde yaptığı sağduyu çağrısının hatırlatılması üzerine Vural, “Herhalde iğneyi kendilerine batırıyordur… Herhalde öznesi, ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ gibi bir şey. Toplumda ötekileştiren, kutuplaştıran, dışlayan, hakir gören bir siyaset anlayışını güden maalesef Sayın Başbakan ve AKP. Sayın Günay’ın, ‘biz üslubumuzu değiştirdik, bu politikadan vazgeçiyoruz’ demesi, düğmeyi daha doğru iliklemek olur.” cevabını verdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri