Ya tamam ya devam

A Milli Takım, 5. gruptaki 9. maçında bugün deplasmanda Belçika ile ya tamam ya devam maçına çıkacak. Roı Baudouın Stadında TSİ 21.45de başlayacak maçı İtalyan hakem Trefoloni yönetecek
A Milli Futbol Takımı, gelecek yıl Güney Afrika’da düzenlenecek 19. Dünya Kupası öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 9. maçında bugün deplasmanda Belçika ile karşılaşacak. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Roi Baudouin Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak ve FOX TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Matteo Trefoloni yönetecek. Trefoloni’nin yardımcılıklarını Cristiano Copelli ve Massimiliano Grilli yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Luca Banti olacak. 

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, cezası nedeniyle tribünde olacağı maçta, ay-yıldızlı ekipte sarı kart cezalıları Emre Belözoğlu ile Arda Turan forma giyemeyecek. Aday kadroda yer alan futbolculardan Sercan Yıldırım ile Nuri Şahin’in ise sakatlıkları bulunuyor. Türkiye’nin mücadele ettiği 5. Grup’ta yarın ayrıca Estonya-Bosna Hersek ve Ermenistan-İspanya maçları da oynanacak.

GÖZLER ESTONYA-BOSNA HERSEK MAÇINDA

İspanya’nın liderliği ve finallere katılma hakkını garantilediği grupta Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki ikincilik yarışı yarın şekillenebilir. Gruptaki son 2 maçlar öncesi Bosna-Hersek, Türk Milli Takımı’nın 4 puan ve 10 gol averajı önünde bulunuyor. Bosna-Hersek, yarın TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmada deplasmanda Estonya’yı yenmesi durumunda, Belçika-Türkiye maçının sonucunu beklemeden tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine gitmek için play-off baraj müsabakaları oynama hakkını kazanacak. Bosna-Hersek’in puan kaybı halinde ise gözler Belçika-Türkiye maçına çevrilecek ve ay-yıldızlı ekip rakibini yenerse, play-off oynama umutlarını 14 Ekim’de yapılacak son maçlara taşıyacak. 

MİLLİ TAKIM 467. MAÇINA ÇIKIYOR

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Belçika ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 9. maçıyla birlikte, 467. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 245’i resmi, 221’i özel olmak üzere geride kalan toplam 466 maçta 164 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 190 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 602 gol atarken, kalesinde ise 710 gol gördü.

BELÇİKA İLE 9. RANDEVU

Türkiye ile Belçika A milli futbol takımları, yapacakları 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 9. maçla birlikte, 9. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları arasında geride kalan 4’ü resmi, 4’ü özel toplam 8 maçta Türkiye ve Belçika 2’şer galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. 3’ü Türkiye, 5’i Belçika sınırları içindeki bu maçlarda Türk Milli Takımı’nın attığı toplam 13 gole, Belçika aynı sayıda golle yanıt verdi. İki ülke milli takımları son kez 10 Eylül 2008 tarihinde Fenerbahnçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan 19. Dünya Kupası Eleme Grubu maçında karşılaştı ve müsabaka 1-1 sonuçlandı. Türkiye, Belçika ile deplasmanda yaptığı 5 maçta 2 galibiyet alırken, 2 kez berabere kaldı, 1 kez de rakibine yenildi. Türk Milli Takımı, geride kalan 8 maçta da Belçika’ya en az 1 gol atarken, buna karşın sadece 1 karşılaşmada gol yemedi.

FATİH TERİM’İN ZOR MAÇI

Teknik Direktör Fatih Terim, A Milli Takım’ın Belçika ile yapacağı maçta teknik adamlık kariyerinin en sıkıntılı karşılaşmalarından birisine çıkacak. Cezası nedeniyle yarınki maçta kulübede yer alamayacak deneyimli teknik adam, müsabakayı tribünden takip edecek. Fatih Terim, 9 Eylül’de Bosna-Hersek ile deplasmanda oynanan maçta hakem tarafından tribüne çıkarıldığından, FIFA Disiplin Talimatı’nın 18. maddesine göre, takip eden ilk maçta, saha kenarı yerine otomatikman tribünde olacak. Hakemlere yönelik kötü bir söz söylemediği ve suç teşkil edecek bir fiil işlemediği hakem raporuyla da sabit olan Terim, ekstra bir ceza almadığından, 14 Ekim’de Bursa’da Ermenistan ile oynanacak milli maçta kulübedeki yerine geçecek. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri