Ya Rab; şehitler, sabiler hürmetine duamızı kabul et

Konyalı on binlerce insan Filistine Destek Mitingine katılarak, İsrail vahşetinin durdurulması çağrısında bulundu
ON BİNLERCE KONYALI FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ
Selçuk Üniversitesi Rektörlük Binası önünde toplanan on binlerce vatandaş, Filistin halkına yapılan zulmün durdurulması için çağrıda bulundu. Çeşitli pankartlar taşıyan ve İsrail karşıtı sloganlar atan kalabalık, temsili tabutları taşıdı. Vatandaşlar, 'Gazze'ye selam, direnişe devam', 'Kahrolsun İsrail işbirlikçi ABD', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Katil İsrail' 'Oluk Oluk kan aksa kurtulacak El Aksa" şeklinde sloganlar attı.
MEVLANA’NIN TORUNLARI BUGÜN SİZ NEREDESİNİZ?
Yürüyüş sonrası Kayalıpark’ta toplanan kabalığa Gazze’den gelen Dr. Hasan Bereket hitap etti. Gazze’nin bugün soykırım ve yok edilme tehlikesine karşı direndiğini vurgulayan Hasan Bereket, “İsrail bugün Müslümanları yok sayıyor. Müslümanlar nerede? Selahaddin’in Fatih’in, Abdülhamid’in, Mevlana’nın torunları bugün siz neredesiniz? Ecdadınız Abdülhamid Filistin toprağını Yahudilere teslim etmedi, siz teslim mi edeceksiniz?” dedi.
BÜTÜN TÜRKİYE FİLİSTİN İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
Türkiye’den Filistin’e yardım götürülmesinde öncülük eden IHH İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Filistin meselesinde bütün Türkiye’nin birlikte hareket ettiğini söyledi. Dernek olarak üç aşamalı hedefleri olduğunu anlatan Yıldırım, önce Filistin meselesini herkese anlatacaklarını, ardından İsrail’i yalnızlaştıracaklarını ve daha sonra da ellerindeki imkanlarla İsrail soykırımını durdurmayı amaçladıklarını kaydetti.
MÜSLÜMANLAR AYAKTA, BUNU BİLİN
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ise bugün Filistin’de insanların hepimiz adına kavga verdiğine dikkat çekerek, “Babasını isteyen çocuğa ‘sen yalnız’mısın diyeceğiz? Buradan sesleniyoruz. Onların yanında biz varız. Hainler yaptıklarıyla kalmayacak, hizaya getireceğiz. Ey Müslümanları yönetenler; Müslümanlar ayakta, bunu bilin. Onun için görevinizi yapın” diye konuştu. 

Zalimler kahrolacak

Filistin’de yapılan katliamı protesto için bir araya gelen on binlerce Konyalı, İsrail soykırımı ile karşı karşıya kalan kardeşleri için yürüdü

Konya, tarihi günlerin bir tanesine daha imza attı. Havanın soğuk olmasına rağmen on binlerce kişi Filistinli kardeşleri için yürüdü. Dün gerçekleştirilen Filistin’e Destek Mitingine katılan Konyalı vatandaşlar, soykırıma uğrayan Müslüman kardeşlerinin yanında olduğunu ortaya koyarken, Siyonist İsrail’in sonunun geldiğini vurguladı. Mitingde, İslam ülkeleri yöneticilerinin de Müslüman halkın duyarlılığını dikkate alarak, bir an önce girişimlerde bulunulması istendi.
ON BİNLER ZULMÜN BİTMESİ İÇİN YÜRÜDÜ
Dün saat 13:00’de Selçuk Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan on binlerce Konyalı, Filistin’e destek için yürüdü. Yürüyüşe katılanların bir ucu başlangıç yerindeyken diğer ucu ise Zafer’i ve Alaaddin’i dolanarak Kayalı Park’a kadar uzandı. Konya Sivil Toplum kuruluşlarının organizesiyle gerçekleşen yürüyüşe 7’den 70’e toplumun bütün kesimlerinden katılım oldu. Yaşlısı, genci, öğrencisi ve engelli vatandaşlar hep bir arada yürüyerek, Filistinli Müslüman kardeşlerinin yanında olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Ellerinde Filistin bayraklarıyla sloganlar atan vatandaşlar, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Küresel katiller hesap verecek”, “Aksa sana canım feda”, “Hamas, izzet, şeref, haysiyet” “Muhammed’in ordusu katillerin korkusu”, “Kanımız aksa da kurtulacak El- Aksa”, “Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık” diye haykırdı.
On binlerce Konyalı vatandaş, ellerinde pankartlarla slogan atarak Kayalıpark’ta toplandı.
Burada kalabalığa Gazze’den gelen Dr. Hasan Bereket hitap etti. Gazze’nin bugün soykırıma, yok edilme tehlikesine karşı direndiğini ifade eden Dr. Hasan Bereket, “Evet İsrail ‘Muhammed öldü geride kızları bıraktı’ diyor. İsrail bugün Müslümanları yok sayıyor. Müslümanlar nerede? Selahaddin’in Fatih’in, Abdülhamid’in, Mevlana’nın torunları bugün siz neredesiniz. Bizimle misiniz? Evet, ecdadınız Abdülhamid, Filistin toprağını Yahudilere teslim etmedi, siz teslim mi edeceksiniz? Filistin sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanlarındır ve Filistin sizin ecdadınızın kanlarıyla yoğrulmuştur. Filistin’deki şehitler, yaralılar ve dul kadınlar adına sizden kanayan bu yarayı durdurmanızı istiyorum. Gazze hepimizindir, Filistin hepimizindir. Evet Gazze sizin tekbirlerinizi duysun” deyince miting alanını dolduran kalabalık hep bir ağızdan  “Gazze bizimdir” diye haykırdı.
FİLİSTİN TÜM İNSANLIĞIN MESELESİDİR
Türkiye’den Filistin’e yardım götürülmesinde öncülük eden IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, Filistin meselesinin bütün insanlığın meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Yıllardır yeryüzünde katliam yapılır ama çok az zamanlarda sağcısı solcusu İslamcısı muhafazakarı bütün siyasi partileri aynı hedefte birleşmiştir bu Filistin meselesinde de bütün Türkiye birleşmiştir Allaha şükürler olsun” diyerek sözlerine başladı. İsrail’in bu birliktelikten korktuğunu vurgulayan Bülent Yıldırım, “Ortadoğu’da İsrail’in en çok güvendiği ülke yıllardır Türkiye idi. İsrail, Türkiye halkını kandırdığını ve kendine destekçi olacağını zannetti ama gördü ki, Edirne’den Kars’a kadar eylem oluyor ve herkes İsrail’e diyor ki gönlümüzden de Filistin topraklarından da defol. Türkiye Filistin için tek yürek oldu. Sadece Türkiye değil, Amerika, İsrail ve İngiltere dışındaki tüm insanlık İsrail’in eli kanlı bir terörist olduğunu gördü” ifadelerini kullandı.
Savaşın cephe ve kamuoyundan oluşan iki boyutu olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bütün dünya halkları Hamas’ın yanında ve İsrail’in karşısındadır. Bundan öncesini düşünün, bu meydanlarda Hamas için bağırmak zordu. Ama bugün terörist ABD ve İsrail’in nasıl bir katil olduğu anlaşıldı ve Hamas, kamuoyunda kazandı. İşte Türkiye, onun için bu meydanlar önemlidir, yardım kampanyaları önemlidir. Bazılarının dediği gibi, yapılan bu eylemler sıradan bir şey değil, Hamas’a verilen desteği gösteren kanıt niteliğindedir” diye konuştu.
İSRAİL GERİ ADIM ATMAYA BAŞLADI
Türkiye’den gelen tepkilerin büyümesi üzerine İsrail’in geri adım atmak zorunda kaldığını bildiren Bülent Yıldırım, “İsrail Büyükelçisi Türkiye’den Filistin’e gidecek yardımlar için sınırda bir koridor açtığını söyledi. Biz de kendilerine bu koridordan 100 TIR ile gıda ve ilaç yardımı yapacağımızı söyledik. Henüz cevap vermediler. Ama biz yardımlarımızı her şekilde Filistin’e, Gazze’ye götürüyor, halka teslim ediyoruz. Oradan gelirken de yaralı kardeşlerimizi Türkiye’ye getirip tedavi ediyoruz. Geçen sefer 100 yaralı götürdük hepsi tedavi edildi. Şimdi yine yaralı götürüyoruz” dedi. Gazze için yapılan yardımların bunlarla sınırlı olmadığını belirten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gerekirse Türkiye’yi Filistin’e taşıyacaklarını vurguladı.
Konya halkından Filistin davasını kapı kapı dolaşarak herkese anlatmalarını isteyen Bülent Yıldırım, “Sizden bir isteğimiz var. Üç aşamalı hedefimiz var. Filistin meselesini herkese anlatacağız. Filistin’i herkes tanıyacak. Her eve Filistin’i anlatın. Yeryüzünde İsrail’i yalnızlaştırın. Binlerce bomba attılar, televizyonlarda gördünüz bir tane füze düştü İsrailli bakan kendini arabanın altına attı. Bu kadar bomba atıldı, çocuklar ve kadınlar öldürüldü. Bir tane füzenin sesinden kendini arabanın altına atan bakana bakın, diğer tarafta bombalara rağmen hangi Filistinliyi gördünüz. Onlar diyor ki, “Muhammed öldü, kızları kaldı” yahu bizim kızlarımız, çocuklarımız sizin bakanlarınızdan daha cesur ve şereflidir. Hamas, bunların içeri girmesini bekliyor. Şimdi 45 kilometrelik füzeyi attı. Mesajı ne biliyor musunuz? 50 kilometre ötede nükleer santralleri var. Hamas kademeli olarak mesajı verdi. Meydanları doldurursanız, bunlar geri adım atacaklar. Şimdi istiyorlar ki, birileri araya girsin. Biz yüzlerce şehit veririz ama korkmayız, onlar bir tane kaybedince yüreklerine korku girer.
Biz İslam medeniyetinin mensuplarıyız. Yahudi de Hristiyan da olsa mazlumlara zulmetmeyiz. Buradan siyonizme karşı olanlara sesleniyorum. Zannetmeyin ki elimiz kolumuz bağlı. Sadece yeryüzünde barış olsun diye sabrediyoruz. Ama zamanı gelince Mescidi Aksa’da oradaki kardeşlerimizle birlikte omuz omuza namaz kılarız. Bu mesele vicdanında merhamet olan bütün kesimlerin meselesidir. Ortak bir meseledir.
Filistin’i herkese anlatacağız, İsrail’i yalnızlaştıracağız ve elimizde ne varsa hepsini Filistin’e göndereceğiz ki İsrail soykırımdan vazgeçsin. Lübnan’daki Nasrallah nasıl İsrail’i yendiyse Hamas da İsrail’i yenecektir. Meselemizde sabit kalmak dileğiyle Allah’a emanet olun” diyerek sözlerini tamamladı.
İSRAİL’İ HİZAYA GETİRMEYE AZ KALDI
Son olarak Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, söz aldı. Bugün Filistin’de bu kavgayı veren insanların tüm Müslüman alemi adına kavga ettiklerini, canlarını kaybedip şehit düştüklerini ifade ederek, “Onlar şehit olmaktan korkmuyor. Bu kahramanlar yalnız değil, onların yanında biz varız. Bu tarihi bir toplantıdır. Onları hizaya getireceğiz. Şu topluluk soğuğa rağmen, duyarlılığını göstermek sesini duyurmak için buraya geldi.
Babasını isteyen çocuğa sen yalnız mısın diyeceğiz. Buradan sesleniyoruz. Onların yanında biz varız. Hainler yaptıklarıyla kalmayacak, hizaya getireceğiz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyanın bütün güç odaklarına buradan sesleniyoruz. Siz bir testten geçiyorsunuz. Ya görevinizi adam gibi yaparsınız ya da tarihin derinliklerine gömülür gidersiniz” dedi. Yapılan çalışmaların ve verilen gayretlerin dünya barışını sağlamaya yönelik olduğuna dikkat çeken Latif Selvi, “Sorunun çözümü Yahudilerin oradan gitmesidir. Onlar kan dökmek için oradalar. Onlar tahliye olacak ve Müslümanlar onlara haddini bildirecek. Şurada söz veriyoruz. Yahudiler ve onun destekçisi olan Amerika, artık onlara ait hiçbir mal tüketilmeyecek. Bu hainlere gerekli ders verilecek. Bunları dünyadan dışlayacağız, hadlerini bilecekler. İnsan gibi yaşamanın ne olduğunu onlara göstereceğiz. Konyamızdan bir haykırış olsun semada yankılansın bütün insanlığa ilham olsun” diye konuştu.
Konuşmaların sonunda alana toplanan on binlerce kişi hep bir ağızdan Sami Yıldız Hoca’nın Filistin için yaptığı duaya amin dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri