Ya değişsin ya da davranışlarını değiştirsin

Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Başbakan Nuri el-Maliki’nin değiştirilmesini veya davranışlarını değiştirmesi için baskı yapılmasını istedi

El-Arabiyye televizyonuna konuşan Talabani, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki gerilime değinerek, ‘’Maliki’nin silahlı kuvvetler komutanı sıfatıyla orduyu yalnızca polisin görevi olan işlere sokmaya yetkisi yoktur’’ dedi.

Talabani, Dicle Operasyon Gücü’nün oluşturulmasının Irak’ta olağanüstü hal ilan edilmesi anlamına geldiğini ve bunun da Maliki’nin yetkilerini aşması demek olduğunu dile getirdi.

Irak Kara Kuvvetleri Komutanı General Ali Gaydan’ın, polis güçleri ve yerli güçlerin tamamının ‘Dicle Operasyon Gücü’ yönetimine tabi olmasını isteyen bir karar aldığını ifade eden Talabani, ‘’Bu da başlı başına ‘olağanüstü hal’dir’’ diye konuştu.

Talabani açıklamasında, ‘’Benim görüşüm, şu an iktidardaki ‘Şii’ ulusal ittifaktan, başbakanı değiştirmesini veya başbakana baskı yaparak davranışlarını değiştirmeye zorlamasını istemektir’’ ifadesine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri