Xbox 360 oyunlarını yeni nesilde unutun

Microsoft Xbox'a ait bir dizi oyun, Xbox 360'ta oynanabilir haldeydi. Ancak EA patronlarından gelen açıklamaya göre, aynı durum yeni nesil Xbox için geçerli olmayacak.

Microsoft'un Xbox 360 ile kısmen sunduğu geri uyumluluk, diğer bir deyişle bir önceki neslin konsoluna ait oyunları çalıştırma özelliği, yeni nesil Xbox'ta yer almayacak. EA Finans Yöneticisi Blake Jorgensen, katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamada "yeni nesil konsollar büyük ihtimalle geri uyumluluğa sahip olmayacak" dedi.

Çoklu oyuncu özelliğine de değinen Jorgensen, Xbox 720 oyuncularının, hangi oyun olursa olsun, Xbox 360 oyuncularıyla aynı platformda oyun oynayamayacaklarını öne sürdü. Geri uyumluluk, özellikle yeni çıkan konsollarda kısıtlı oyun kütüphanesini genişletmek amacıyla kullanılan önemli bir avantaj. Konsolun yaygınlaşmasıyla birlikte, bu özellik de donanımdan çıkarılıyor.

Aynı örneği PlayStation 3'te gördük. İlk çıktığında PS2 oyunlarını sorunsuz oynatan PS3, bir sonraki donanım güncellemesi olan "PS3 Slim" ile bu özelliği devreden çıkarmıştı. Microsoft'un yeni nesil Xbox'ı 2013 yılı içerisinde duyurması bekleniyor. PlayStation 4 ise 20 Şubat'ta tanıtılabilir.  Her iki konsolun da bu yıl bitmeden piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri