Wulff: Türkiye’nin Mültecileri Destekleme Çabalarını Taktir Ediyoruz

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ettiklerini belirtti. Wulff, Diyarbakır’da gözaltına alının Alman gazetecilerin serbest bırakılmasına da çok sevindiğini...

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ettiklerini belirtti. Wulff, Diyarbakır’da gözaltına alının Alman gazetecilerin serbest bırakılmasına da çok sevindiğini söyledi. Wullf, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili bir soruyu ise “Ben şuan cumhurbaşkanı değilim. Biz de aktif siyaseti şuandaki cumhurbaşkanımız ile Angela Merkel birlikte oluşturuyorlar." diye cevaplamamayı tercih etti.

Almanya Ankara Büyükelçiliği’nin yürüttüğü "Bilim Otobüsü" projesi çalışmalarını ziyaret için Trabzon’a gelen eski Cumhurbaşkanı Wulff, bir özel okulda gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine katıldı. Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve okul yöneticiler tarafından karşılanın Wulff, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Almanya’nın bir sanayi ülkesi olarak evvelden beri bilimsel projeleri desteklediğini kaydeden Wulff, projenin amacıyla ilgili şunları söyledi: “Özellikle gençleri, kimya, fizik, biyoloji ya da mühendislik dallarından meraklandırmak için uğraşıyoruz. Türk-Almanya ilişkileri hep gündemdeydi. Ben de zamanında bu ilişkileri hep destekledim. Biz şimdi de gençleri desteklemek istiyoruz bu konuda. Ve meraklandırmak istiyoruz, bu konularda daha çok çalışsınlar diye.”

Wulff, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da gözaltına alınan Alman gazetecilerle ilgili soru üzerine, “Alman gazetecilerin serbest bırakılmasın çok sevindim. Özellikle Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ediyoruz. Gerçekten çok büyük çaba sarf ediyor. Türkiye ve Almanya bu konuda birlikte çalışıyor, gelecekte de birlikte çalışacaklar.” ifadelerini kullandı.

Eski cumhurbaşkanı, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili bir başka sorunu üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben şuan cumhurbaşkanı değilim. Biz de aktif siyaseti şuandaki cumhurbaşkanımız ile Angela Merkel birlikte oluşturuyorlar Almanya’nın siyasetini. Ben bu konunun dışında kalıyorum. Gerçi Abdullah Gül ile görüşeceğim. Bu konuları da gündeme alacağız ama basına açık şekilde konuşmayacağız. Kendi aramızda sadece bir görüş alışverişinde bulanacağız. Bu çünkü kendi aramızda. Sadece benim şahsi görüşlerim var, onları şahsi olarak paylaşacağım.” Wulff, bir başka soru üzerine ise, NATO bünyesinde Afganistan’da göreve yapan Alman ordusuna ait askeri malzemelerin Trabzon üzerinden ülkelerine taşınmasının Türk-Alman dostluğunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu kaydetti. Wulff, ancak bu tür güzel konuların yeterince gündeki gelmediğini dile getirdi.

Daha sonra yetkililer ve öğrencilerle Bilim Otobüsü’nde incelemelerde bulunan Christian Wulff, okul salonunda yapılan tanıdım töreninde öğrencilerle buluştu. Yapılan gösterileri bir süre takip etti.

MOBİLİM YOLLARDA PROJESİ

Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’nin bir projesi olan Bilim Otobüsü, 2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı çerçevesinde Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarıyla finanse edilmektedir. Otobüs, "Mobilim Yollarda" sloganıyla ekim ayı başı itibariyle 11 hafta boyunca Türkiye'yi gezecek ve 15 şehre uğrayacak. Otobüs bu şehirlerde birçok okulu ziyaret edecek ve ortaokul öğrencilerine bilim gösteriler sunacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri