Windows Phone 9 Çalışma Aşamasında!

Microsoft’un en büyük ataklarından biri olan Windows Phone 8’in kısa bir süre sonra Windows Phone 9 ile yer değiştirmesi bekleniyor.

Gelen iddialar arasında yer alan haberlere göre, bir sonraki işletim sistemi ailesi Blue veya 9 adını taşıyacak. Son hamle olarak çalışanların verdiği bilgilere bakıldığında, yeni işletim sisteminin adının Windows 9 ve Windows Phone 9 olması bekleniyor. Windows Phone 9’da aktif olarak Qualcomm’un işlemcilerini kullanacak olan Microsoft, iş ortakları olarak kendine Nokia ve HTC’yi öngördü.

Alışmaların Windows Phone geliştirme departmanında başlanmasıyla sızdırılan mühendislerin hesap bilgilerinde, XAP uygulama kurulum dosyalarının Windows mağazasından WP 9’a uyarlandığı görülüyor.

Windows 9 ve Windows Phone 9’un aynı tarihte piyasaya sürüleceğinin haberini paylaşan Microsoft, Internet Explorer ve yeni geliştirilmiş Bing arama motorunun da işletim sistemleriyle beraber geleceğinin çağrısını kullanıcılarına veriyor.

Mevcut Windows 8 ve Windows Phone 8 cihazlarının kolaylıkla Windows 9/Blue veya Windows Phone 9/Blue’a geçebileceğinden bahsediliyor. Bakalım bu yeni işletim sistemleriyle beraber bizi neler bekliyor?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri