Windows 8.1'den Son Haberler

Windows Blue adını alabileceği de konuşulan Windows 8.1 için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Microsoft'un 9369 yapı numarasına ait sürümde yaptığı yenilikler haberimizde

Geçtiğimiz yıl Windows 8 ekosistemini hayata geçiren Microsoft, zaman kaybetmeden ilk olarak Windows Blue kod adıyla ortaya çıkan Windows 8'e gelmesi beklenen büyük bir güncelleme üzerine çalışmalarını başlatmıştı.

Daha sonra Windows 8.1 adını alacağı ortaya çıkarılan, Windows 8 için yayınlanacak olan bu Service Pack ile birlikte Microsoft işletim sistemini henüz bir yıl bile geçmeden büyük bir güncelleme ile yenilemeyi planlıyor.

Biz de sizlerle bu güncellemenin daha önce ortaya çıkan 9364 yapı numaralı sürümünde yer alan yenilikleri buradaki haberimizde paylaşmıştık.

9364 yapı numaralı sürümün üzerinde daha bir ay bile geçmeden Windows 8.1'in 9369 yapı numaralı sürümü de ortaya çıktı ve bu güncelleme de hatırı sayılır yenilikler içeriyor diyebiliriz.

The Verge sitesinin yayınladığı Windows 8.1'in 9369 yapı numaralı sürümünde bulunan yeniliklerden ilki SkyDrive logosuna sahip "Files" uygulaması. Her ne kadar bu uygulamanın Microsoft'un SkyDrive uygulaması ile entegrasyon sağlaması sonucu mu ortaya çıktığı yoksa "Metro" arayüzüne ait bir dosya yöneticisi mi olduğu net olarak belli olmasa da bu uygulamanın dokunmatik kullanıma uygun bir arayüze sahip olduğu belirtiliyor.

Ayrıca dokunmatik cihaz kullanmayıp, fare ve klavye ile Windows 8 kullanan kullanıcıları da düşünen Microsoft, Windows 8.1 güncellemesinde açılış ekranının sol tarafına bir adet "Uygulamalar" butonu koymuş ki bu kullanıcılardan biri olarak bu özelliğin kullanışlı olacağını düşünüyorum.

Windows 8'de yer alan arama fonksiyonunda da değişiklikliğe giden Microsoft, son sürümde Metro arayüzünde arama yaparken uygulama adını yazmaya başladığınız anda sonuçları gösterme özelliğini kaldırarark arama fonksiyonunu kelimeyi yazdıktan sonra "Enter" tuşuna basarak aktif hale gelecek şekilde değiştirmiş.

Her ne kadar birçok kullanıcı ısrarla beklese de hala bir "Başlat" menüsüne sahip olmayan Windows 8.1'i Haziran ayında yayınlanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri