Who: Ebola Kurbanlarının Sayısı 1,900’ü Aştı

Dünya Sağlık Örgütü’nce (WHO) açıklanan son rakamlarda Ebola virüsünün bin 900’ü aşkın kişinin hayatına mal olduğu belirtilirken; Bileşmiş Milletler (BM) ise ölümcül salgınla mücadele edebilmek için 600 milyon dolara ihtiyaç...

Dünya Sağlık Örgütü’nce (WHO) açıklanan son rakamlarda Ebola virüsünün bin 900’ü aşkın kişinin hayatına mal olduğu belirtilirken; Bileşmiş Milletler (BM) ise ölümcül salgınla mücadele edebilmek için 600 milyon dolara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yetkililer tarihin en ölümcül Ebola salgının yayılma hızının arttığını, geçen hafta yaklaşık 400 kişinin virüsten yaşamını yitirdiğini söyledi. Mart ayında Gine’nin güneydoğusunda ortaya çıkan salgının ülkenin başka yerlerine de sıçradığı belirtiliyor.

GÖRDÜĞÜMÜZ EN BÜYÜK, AĞIR VE KARMAŞIK SALGIN

WHO Başkanı Margaret Chan, salgının görüldüğü ülkelerde hastalığın, kontrol çabalarının çok ötesinde ilerlediğini belirtti. Chan ayrıca ölümcül durumu “gördüğümüz en büyük, en ağır ve en karmaşık” salgın diye nitelendirdi.

WHO, olası tedavi yöntemleri ve test ve üretim aşamalarının nasıl hızlandırılabileceğini görüşmek üzere bugün Cenevre’de toplanıyor. Toplantıya hastalık kontrol uzmanları, tıbbi araştırmacılar, etkilenen ülkelerden yetkililer ve tıp etiği uzmanları katılacak.

WHO ayrıca salgın kontrol altına alınana kadar yaklaşık 20 bin insanın etkilenme riski altında olduğu uyarısında bulundu.

Batı Afrika ülkeleri Liberya, Sierra Leone, Gine, Nijerya ve Senegal’e yayılan kanamalı ateşin, salgının ilk olarak görüldüğü 1976 yılından beri ortaya çıkan salgınlardan daha fazla can aldığı ifade ediliyor. Deneysel ilaç uygulamaları devam ederken, hala Ebola için onaylanmış bir tedavi yöntemi ya da aşısı bulunamadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri