Westerwelle'den İftar Yemeği

Almanya işileri Bakanı Guido Westerwelle, İslam dünyası ile diyaloğun Alman dış politikasının önem verdiği konulardan biri olduğunu söyledi.

Almanya işileri Bakanı Guido Westerwelle, İslam dünyası ile diyaloğun Alman dış politikasının önem verdiği konulardan biri olduğunu söyledi. Berlin’de verdiği iftar yemeğinde Westerwelle, Almanya’nın İslam dünyasının geleneklerine saygı duyduğunu da ifade ederek, “Özellikle farklılıklar güven içinde birliktelik için bir şanstır. Bu açıdan Ramazan insanları bir araya getirmek ve diyaloğa geçmek için ideal bir zaman dilimidir.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle Berlin’de Almanya İslam Konferansı katılımcılarına, ülkedeki dini cemaat temsilcilerine ve Müslüman ülkelerin büyükelçilerine iftar verdi. Birleşik Arap Emirlikleri Dişişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Âl Nahyan'ın Almanya ziyareti münasebeti ile dışişleri bakanlığının konuk evi Villa Borsig’de verilen iftar yemeğine Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da katıldı.

İftar öncesine kısa bir selamlama konuşması yapan Dışileri Bakanı Westerwelle, İslam sünyası ile diyaloğun Alman dış politikasının önem verdiği konulardan biri olduğunu söyledi. Almanya’nın İslam dünyasının geleneklerine saygı duyduğunu da ifade eden Bakan Westerwelle, “Özellikle farklılıklar güven içinde birliktelik için bir şanstır. Bu açıdan Ramazan insanları bir araya getirmek ve diyaloğa geçmek için ideal bir zaman dilimidir. İftar davetimiz bir saygının ifadesidir.” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Westerwelle, bazı İslam ülkelerini de kastederek İslam dünyasında Ramazan ayının kutsal bir ay olmasına rağmen bunu barış ve huzur içinde geçiremeyen ülkelerin de bulunduğuna dikkat çekerek oralarda yaşanan acılardan dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. İftar öncesinde Bakan Westerwelle ve konuk bakan ikili görüşmede bir araya geldi. Bu görüşmede özellikle Almanya ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler ile iç savaş yaşanan Suriye ve askerin yönetime el koyduğu Mısır’daki durumun ele alındığı bildirildi.

İftara Türk sivil toplum kuruluşlarından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘nden Zekeriya Altuğ, İslam Kültür Merkezleri’nden Seyfi Öğütlü, Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Suat Bakır, Kreuzberg Eğitim Merkezi’nden Nihat Sorgeç ve Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi’nden Aiman Mazyek de katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri