Weinheim’da Aşırı Sağcılar Protesto Edildi

Almanya'nın Weinheim şehrinde yapılan NPD Kongresi aşırı sağ karşıtları tarafından protesto edildi. Weinheim Stadthalle’de düzenlenen kongre başlamadan önce salonun önünde toplanan aşırı sağ karşıtı yaklaşık 400 protestocu düdük...

Almanya'nın Weinheim şehrinde yapılan NPD Kongresi aşırı sağ karşıtları tarafından protesto edildi.

Weinheim Stadthalle’de düzenlenen kongre başlamadan önce salonun önünde toplanan aşırı sağ karşıtı yaklaşık 400 protestocu düdük çalarak ve aşırı sağ karşıtı sloganlarla NPD’yi protesto etti. Aşırı sağ protestocuları, ‘Weinheim’da Nazi’ye hayır’, ‘Çeşitli, renkli bir Weinheimiçin’ ve ‘Güzel bir yaşam, Naziler durdurulsun’ gibi sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda göstericiler salona yaklaştırılmadı.Weinheim’da daha önce yapılan NPD kongreleri de protesto edilmişti.

Her ne kadar Weinheimlılar NPD ve aşırı sağcıların şehirlerinde olmasını protesto etse de daha önce verilen bir mahkeme kararından dolayı Weinheim Belediyesi Stadthalle’yi aşırı sağcılara vermek durumunda kalıyor. Protestolar eşliğinde yapılan kongrede NPD’nin başkanlığına Frank Franz seçildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri