Washington Saldırganının Üsse Nasıl Girdiği Tartışılıyor

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait başkent Washington’daki üste etrafa ateş açarak 12 kişiyi öldüren Aaron Alexis’in üsse nasıl girdiği tartışma konusu oldu.

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait başkent Washington’daki üste etrafa ateş açarak 12 kişiyi öldüren Aaron Alexis’in üsse nasıl girdiği tartışma konusu oldu. Sicilinin temiz olmamasına rağmen saldırganın üste çalışabilmesi için gereken izni nasıl aldığı soru işaretlerine neden oldu.

Üste çalışmaya geçen hafta başlayan saldırganın, öfke kontrolü sorunu olduğu ve daha önce de Seattle ve Texas eyaletlerinde silahlı olaylara karıştığı bildirildi.

Yetkililer, eski deniz kuvvetleri askerinin orduda bulunduğu yaklaşık 3 yıl boyunca kusurlu davranışlar sergilediğini ancak sorunsuz bir şekilde terhis edildiğini duyurdu. Aaron Alexis’in (34), 2008’den 2011’e kadar görev yaptığı Texas’ta, emirlere itaatsizlik ve yasalara aykırı davranış sergilemesi ve izin almadan işe gelmemesinin ordudan atılmasına yeter gerekçeler olduğu bildirildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer ve ailesi, paranoya ve uyku bozukluğu sıkıntısı çeken Alexis'in Ağustos ayından bu yana tedavi altında olduğunu duyurdular.

Komşuları Aaron’u ‘iyi’ olarak değerlendirirken babasının Seattle polisine oğlunun 11 Eylül saldırısı ardından gelişen travma sonrası strese bağlı olarak öfke kontrolu sıkıntısı olduğunu aktardığı öğrenildi. Ölü ele geçirilen saldırganın, Deniz Kuvvetleri hakkında ayrımcılığa tabi tutulduğunu söylediği belirtildi.

Saldırının sebebini araştıran yetkililer, Alexis’in eski bir yedek denizci olduğu, savunma bakanlığında taşeron olarak çalıştığı ve Budist olduğu bilgisine ulaştı.

Yetkililer ayrıca, saldırganın uluslar arası ya da ülke çapında terörizm bağlantısı olmadığını belirtirken, müfettişler, olayda siyasi ya da dini teşvik unsuru olabilecek herhangi bir manifesto ya da yazı bulunmadığını açıkladılar. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri