Wal-Mart Migros'a talip

Perakande sektöründe Makromarket’in Uyum’u satın almasının ardından, tüm gözlerin üzerine çevrildiği Migros’un satışı ile ilgili gelişmeler İngiliz Financial Times gazetesine de konu oldu.

Perakande sektöründe Makromarket’in Uyum’u satın almasının ardından, tüm gözlerin üzerine çevrildiği Migros’un satışı ile ilgili gelişmeler İngiliz Financial Times gazetesine de konu oldu. Financial Times gazetesi, ABD ’li perakende devi Wal-Mart’ın Migros’un yüzde 80 hissesini Londra merkezli BC Partners’tan almak için görüşmekte olduğunu ancak henüz bir teklifte bulunmadığını ileri sürdü. FT’nin haberine göre, Migros’un değeri borçlar dahil 4 milyar doların üzerinde olacak. Çarşamba günkü hisse kapanış fiyatına göre piyasa değeri 2 milyar 272 milyon dolar olan Migros, bu haberin etkisiyle dün güne yüzde 8,8’lik yükselişle 24.60 liradan başladı. Fakat daha sonra gelen sert satışlarla hisse ilk senasta 23 liranın altına indi. Ödenmiş sermayesi 178 milyon lira olan Migros’ta Moonlight’ın yüzde 80,51 payı bulunuyor. Migros hisselerinin yüzde 19,49’u halka açık.

Mal sayımı yapılıyor
Migros’ta, tıpkı Koç Holding’in şirketi Moonlight’a satışı öncesinde yaşanan mal sayımının, bu dönemde de yapıldığı ileri sürülüyor. Wal Mart sözcüsü Kevin Gardner ‘şirketin söylenti ve spekülasyonlar üzerine yorum yapmadığını’ belirtirken, Migros’tan ise “Migros’un, ulusal ve uluslararası perakende piyasasının önde gelen kuruluşları tarafından takip edilmesi doğaldır. BC Partners, faaliyetleri kapsamında tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirmekte olduğundan, bu görüşme ve değerlendirmeler bazı spekülasyonlara yol açabilmektedir. Halihazırdaki görüşmeler BC Partners’ın olağan iş akışı çerçevesindedir” açıklaması geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri