Vuslat bereketi sevindirdi

Mevlananın 738. vuslat yıldönümü etkinlikleri boyunca yaşanan hareketlilikten esnaflar da nasibini aldı.

Mevlana’nın 738. vuslat yıldönümü etkinlikleri boyunca yaşanan hareketlilikten esnaflar da nasibini aldı. Etkinlikler boyunca şehre gelen yerli ve yabancı turistler alışverişleri ile Konya ekonomisine büyük katkı sağladı

Hediyelik eşyada ve Mevlana şekeri gibi ürünleri satan Mevlana civarındaki esnaflar vuslat etkinlikleri süresince satışların iyi olduğunu söylüyor. Mevlana çarşısı esnaflarından hediyelik eşya satışı yapan Reşat Vural, satışların etkinlikler boyunca yüzde 60 oranında arttığını söyledi. Reşat Vural, “Konya’yı temsil eden hediyelik eşya, saat, semazen bibloları gibi ürünlerin satışlarını yapıyoruz. Anma etkinlikleri boyunca satışlarımız Allaha şükür iyi geçti. Türkiye’nin 4 bir yanından gelen vatandaşlarımız memleketlerine eli boş dönmemek için bize uğramadan geçmiyorlar. Mevlana’nın temsili biblo ve onun sözlerinin yazdığı eşyalara ilgi çok yüksek. Bu tip ürünlerimiz neredeyse yok satıyor. Etkinlikler sürecinde satışlarımızda önemli derecede artışlar yaşandı” dedi.

YABANCI TURİSTLER ALIŞVERİŞ YAPMIYOR

Hediyelik eşya alanların ağırlıklı olarak yerli turist olduğunu dile getiren Vural, “Hediye ve hatıra kültürümüzden dolayı eşya alanların çoğunluğu ülkemizin insanı. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyi her yerden insanımız gelmektedir. Buna karşılık Dünya’nın 4 bir yanından da insanlar gelmekte fakat yurdum insanı eşine dostuna boş dönmüyor. Giderken mutlaka ufak tefek bir şeyler alıyor. Yabancı turistler ise sadece gezmekle kalıyor. Göze görünür bir alışveriş yapmıyorlar. Sadece gezmek için geliyorlar. Bu sebeple satışlarımızın çoğunu yerli turistlere yaptık. Genel itibariyle Vuslat yıldönümü bereketli geçti” diye konuştu.

MEVLANA ŞEKERİ YOK SATTI

Yerli ve yabancı turistler Konya’nın meşhur şekeri olan Mevlana şekeri insanların yoğun talebine uğradı. Vuslat yıldönümü etkinliklerinde stokta bulunan şekerlerin neredeyse hepsinin satıldığını ifade eden Mevlana şekeri satıcılığı yapan Halis Yalvaç, “Konya’nın simgesi haline gelen Mevlana şekerine yoğun bir talep yaşandı. Etkinlikler boyunca elimizde bulunan Mevlana şekerlerinin tamamını sattık neredeyse. Özellikle yerli turistler hem kendileri yemek için hem de yakınlarına götürmek için kilolarca şeker aldılar. Esnaflar olarak vuslat etkinlikleri bizim için çok bereketli geçti. Normal günlere göre yarı yarıya işlerimiz arttı” dedi. Genel itibariyle Vuslat yıldönümü etkinliklerinden esnafın da çok memnun olduğu görülüyor.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri