Vuslat bereketi

Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri için oteller hazırlıklarını tamamladı. 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler nedeniyle şimdiden bazı günlerde tam doluluk yaşanıyor. Etkinlik biletlerinin de çoğunluğu satıldı

Oteller doluyor

Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıkları şimdiden başladı. Anma törenlerinin yapılacağı haftada bazı günlerde otellerde tam doluluk yaşanırken 7-17 Aralık haftası boyunca otel rezervasyonlarında tam doluluk yaşanması bekleniyor. Yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir ay sonra yapılacak etkinlikler için şimdiden yerlerini ayırtıyor. Ayrıca etkinlikleri takip etmek için dünyanın dört bir yanından fotoğraf sanatçıları Konya’ya gelecek. Oteller ise 7-17 Aralık Haftasında yaşanacak yoğunluk için önlemlerini aldı. Oteller bu tarihler arasında kam kapasite çalışacak. Yeni yapımı tamamlanıp açılan Novotel, İbis Hotel, Demosan Otel gibi oteller ile geçtiğimiz yıllarda yaşanan yoğunluk problemlerinin bu yıl daha az yaşanacağı düşünülüyor. Turizmciler muhtemel yoğunlukta problemlerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirterek geçtiğimiz yıllarda yaşanan ‘Alternatif Şeb-i Arus’ etkinliklerinin bu yıl da yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti. 1-16 Aralık tarihleri arasındaki etkinliklerin biletleri 30 liradan satılırken, 17 Aralık Perşembe günü sabah seansı 20 liradan, akşam seansı 30 liradan satılıyor. Etkinliklere yaklaşık bir ay süre kalmışken biletlerin de büyük kısmı satıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 17 Aralık Şeb-i Arus Gecesi final programında 10 bin kişilik salondan 830 civarı bilet kaldı.

ŞEB-İ ARUS’UN YERİ KONYA’DIR

Mevlana anma törenlerine hazır olduklarını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, “Vatandaşlarımız kaçak turlar nedeniyle mağdur olabiliyor. Hafta boyunca açacağımız stantlar ile vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri çözmeye çalışacağız ve sorunlarını dinleyeceğiz. Kaçak tur düzenleyenlerin takipçisi olacağız” dedi. Geçtiğimiz yıllarda özellikle İstanbul’da düzenlenen çakma Şeb-i Arus törenlerine de değinen Yanar, şöyle konuştu: “Bu yapılan işlere Şeb-i Arus denilemez. Sema gösterisi yapılıyor. Şeb-i Arus’un yeri Konya’dır. Bunun başka şehirlerde yapılmasına karşıyız. Amacımız turist çekmek değil, buna da ihtiyacımız yok. Bu Mevlana’nın ruhuna aykırıdır. Pop şarkılar üzerine sema gösterisi yapılıyor. Onlara göre bu bir dans gösterisi. Böyle bir şey kabul edilemez. Biz uyarıyoruz, elimizden gelen bu. Yetkililerin aynı tabloların yaşanmaması için önlem almaları lazım.”

YÜZDE 100 DOLULUK BEKLİYORUZ

7-17 Aralık tarihleri arasında yüzde 95 doluluk oranını yakaladıklarını ifade eden Hilton Garden Inn Konya Satış Müdürü Emre Çetinkaya, da yerli ve yabancı turistin şimdiden rezervasyonlarını yaptıklarını belirterek “17 Aralık günü zaten rezervasyonu kapattık.12 Aralık tarihinde de doluyuz. Rezervasyonlar ağırlıklı olarak yurt dışı. İranlı vatandaşların bu etkinliklere yoğun ilgi gösterdiklerini görüyoruz. İç pazarda da İstanbul ağırlıklı olmak üzere diğer illerden talep alıyoruz. Aralık ayı oteller için ölü bir aydır. Etkinliklerle tam doluluğa ulaşıyoruz ardından ayın 18’i gibi ziyaretçi sayısı da bıçak gibi kesilir” dedi. Dedeman Otel Konya Satış Müdürü Fatih Kocagüzel de yaptığı açıklamada rezervasyonların geçtiğimiz yılda bile yapıldığına işaret ederek, “Mevlana Anma Haftası için şehrimize gelen misafirler artık erken rezervasyon yapıyor. Önümüzdeki günlerde talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Bunun sonucunda da yüzde 100 bir doluluk bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri