Vural'dan Fişleme Yorumu: Milletini Sevenler Hükümetin Hedefinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanlığı’nda aralarında ülkücülerin de olduğu memur adaylarının üçüncü dereceden akrabalarına varıncaya kadar fişlenmesine dair ortaya çıkan belgeleri, "Maalesef...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanlığı’nda aralarında ülkücülerin de olduğu memur adaylarının üçüncü dereceden akrabalarına varıncaya kadar fişlenmesine dair ortaya çıkan belgeleri, "Maalesef işadamlarımız fişleniyor, zaten zulme uğruyor, ülkücüler, milliyetçiler, milletini sevenler, dürüst olanlar hepsi hükümetin hedefindedir." diye değerlendirdi.

TBMM'de konuşan Oktay Vural, "Dolayısıyla ‘milliyetçilikle hesaplaşmamız gerekir' diyen Davutoğlu hükümetinin ve AKP hükümetinin açıkçası bu hesaplaşması her alanda sürüyor. Ama zulme boyun eğmeyiz, tek parti döneminde AK Parti döneminde zulümlerine karşı çıkmayı bilmiş bir partiyiz, bunu herkes bilmeli." ifadelerini kullandı.

AK SARAY KİBİR VE İSRAF ZİHNİYETİNİN OTAYA KOYDUĞU BİR ESERDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisine kamuoyunda 'Ak Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı için İşsizlik Fonu'ndan ödeme yapıldığına ilişkin haberler sorulan Vural, "Zaten bizim vergilerimizden ödendi. Çiftçinin, emekçinin vergilerinden ödendi. Ödenmeseydi emeklilerimiz yüzde 3 daha fazla zam alabilecekti. 3 yıl daha fakir fukara kömür alacaktı. Şimdi birisine bin oda yaptırmak için İşsizlik Fonu'ndan para aktarılıyor. Rezalete bakın ya. Gerçekten değerli arkadaşlarım bu zulüm değil midir, zalimlik değil midir? Bu ilave harcamaları kapatmak için İşsizlik Fonu'ndan para geldi. Ak saray aslında bir zihniyetin; safahat, israf, kibir zihniyetinin ortaya koyduğu bir eserdir. Kibri yıkmamız lazım. Bu kibrin sonucunda meydana gelmiştir. İnsanlar sıkıntı içerisinde yöneticileri safahat arayışı içerisindeyse artık bu hükümetin millet için yapacağı birşey yok demektir." karşılığını verdi.

'PAPA’NIN AÇILIŞA GELECEK OLMASI İLGİNÇ'

Mimarlar Odası'nın Papa’ya mektup yazarak “Ak Saray’a gelmeyin” çağrısı yaptığı hatırlatılarak, Papa’nın ilk yabancı konuk olarak ağırlanacağı sorulması üzerine Vural, şunları söyledi: "Kimden medet umuyor? Sen önce kendi insanından medet um. Yabancılardan medet umulmasını doğru bulmuyorum açıkçası. Böyle birşey olamaz yani. O bakımdan bununla ilgili millet kendi gücünü kullanmalıdır. O da enteresan tabi açılışını da Papa’yla birlikte yapacak galiba. Enteresan, öyle mi tesadüf ettirildi bilmiyorum yani. Planlı mıdır bilemiyorum yani o da ilginç geldi bana."

BAKANLAR KURULUNA BREMEN MIZIKACILARI BENZETMESİ

HDP’nin çözüm sürecinin devam ettirilmesi konusunda aldığı karar da sorulan MHP Grup Başkanvekili Vural, "Oyun demedim mi, kumpas devam ediyor arkadaşlar. Ne süreci ne şeyi. Sürecin sonucunda geldiğimiz nokta gayet açık ve net. PKK terör örgütü alan hakimiyeti oluşturmuştur kamu düzeni PKK’ya terk edilmiştir. Devlet çekilmiştir o bölgeden. Tablo budur. Geldiğimiz noktada işte al gülüm ver gülümle kontrollü gerilimlerle bunlarla millet aldatılacaktır, kandırılacaktır. Süreç ne süreciymiş, süreç nedir sonuçta ne olacak ya çözüm dediğiniz nedir ya çıkın millete bunu anlatın ya." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çözüm süreci açıklamaları sorulan Vural, "Bremen Mızıkacıları Bakanlar Kurulu. 23 Nisan müsamere başbakanı, işte böyle müsamerede oynanırsa açıkçası herkes ayrı bir oyun oynuyor. Kimin kimden haberi var ki maalesef bu Türkiyeyi yöneten Bakanlar Kurulu iradesinin olmadığını ortaya koyuyor." diye ekledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ FİŞLEME

Ardından İçişleri Bakanlığı’nda aralarında ülkücülerin de olduğu memur adaylarının üçüncü dereceden akrabalarına varıncaya kadar fişlenmesine dair ortaya çıkan belgeler sorulan Vural, "Maalesef işadamlarımız fişleniyor, zaten zulme uğruyor; ülkücüler, milliyetçiler, milletini sevenler, dürüst olanlar hepsi hükümetin hedefindedir. Dolayısıyla ‘milliyetçilikle hesaplaşmamız gerekir' diyen Davutoğlu hükümetinin ve AKP hükümetinin açıkçası bu hesaplaşması her alanda sürüyor. Ama zulme boyun eğmeyiz, tek parti döneminde AK Parti döneminde zulümlerine karşı çıkmayı bilmiş bir partiyiz, bunu herkes bilmeli." dedi.

AK POLİS YASASI

Meclis’e gelmesi planlanan 'Ak Polis Yasası' olarak da bilinen düzenleme sorulan Oktay Vural, "Maalesef hükümet özellikle polisi, yargıyı siyasileştirmek yoluyla parti devleti anlayışını derinleştirmek istiyor; tablo budur." değerlendirmesini yaptı.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLMESİ

Son olarak Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verileceğine dair hazırlıklar sorulan Vural, "Milleti işsiz bırakanlar Suriyelilere iş alanı açmak istiyor. Yazık günah ya. Bu memleketin insanları nerede çalışacak, ne yiyecek ne içecek. Yakında onlara oy hakkı da tanırlar. Tezgah budur. Böyle birşey olamaz. Yani bununla ilgili bunun bir ihtiyaç değil bir siyasi karar olduğu kanaatindeyim açıkçası." eleştirisinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri