Vuralda şaşırdı kaldı

Fenerbahçeye 2-0 yenilerek kan kaybetmeye devam eden Konyasporda ağızları bıçak açmazken, teknik direktör Yılmaz Vuralda şaşkın

Kartal’ın Antalya maçı hazırlıkları bugün başlayacak

Konyaspor, İstanbul deplasmanından da eli boş dönerek ligde kalma ümitlerini son 9 haftaya taşıdı. Fenerbahçe’ye karşı şansı tutmayan ve 24 maçta 23 yenilgi ve 1 galibiyet alabilen, ancak teknik direktör Yılmaz Vural’ın Fenerbahçe’ye karşı şanslı olması nedeniyle, ligde şampiyonluk mücadelesi veren rakibi karşısına puan için çıkan yeşil-beyazlılar, yaptıkları basit hatalar sonunda kalelerinde 2 gol görerek 90 dakika sonunda sahadan yenik ayrıldı.
Maçtan sonra otobüsle yolan çıkan ve dün sabah Konya’ya dönen yeşil-beyazlılar, günü izinli olarak geçirdiler. Teknik direktör Yılmaz Vural ve bazı antrenörler ile 5 futbolcunun İstanbul’da kaldığı, bunların bu sabah uçakla gelecekleri öğrenildi.
Cumartesi günü, iç sahada Antalyaspor ile önemli bir maça çıkacak olan Konyaspor’da hazırlıklar bugün tek, yarın çift antrenmanla devam edecek ve Cuma günü ter idmanıyla tamamlanacak. Takımda cezalı futbolcu yok. Mehmet Batdal’ın tedavisi ise İzmir’de sürdürülmekte.  
Konyaspor, ligde son 10 hafta galibiyetle buluşamazken, sadece 2 puan alabildi. Ligin 21. haftasında Gençlerbirliği’ni 2-1 yenin yeşil-beyazlılar, son 10 hafta da sadece iç sahada Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalırken,  Sivasspor, Galatasaray, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bucaspor, Karabükspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe’ye yenildi. Kartallar, bu dönem içerisinde sadece 3 gol atabilirken, kalesinde ise 14 gol gördü. Konyaspor, ligini başından buyana da 20 golle en az gol ve 39 golle de ene çok gol yiyene takımların arasında yer aldı.  
POTANSİYELİMİZ NE MÜSAADE EDİYORSA
Konyaspor’un gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla ilgili düşüncelerini açıklayan Yılmaz Vural, kadro yapılarına dikkat çekerek, “Elimizdeki imkanlar ve oyuncu potansiyeli bize ne müsaade ediyorsa, onu yapmaya çalışıyoruz. Çıkıp oynayacak biz değiliz. Elimizde bir kadro var. Göreve geldikten sonraki 4 maçımda neredeyse herkesi oynattım. Elimizde olanları kullanma gayretimiz var. Elimizde bir sihirli değnekle iş yapma gayretindeyiz” yanıtını verdi.
FUTBOLCULAR ÜZGÜN
Konyasporlu futbolcu Murat Tosun, Fenerbahçe maçının zor olacağını bildiklerini belirterek, “Elimizden geleni yapmak istiyorduk, ama bu kadar basit hatayla bir şey başarmaya imkan yok. Bizim için son 9 hafta çok zorlu geçecek” derken, Fenerbahçe’yi beklediklerinden biraz daha düşük seviyede bulduklarını kaydetti.
Alvaro Peres ise “İstanbul’a gelirken amacımız en kötü 1 puan alabilmekti. İyi bir durumda değiliz. Buradan alacağımız puan ileriye daha olumlu bakmamızı sağlayacaktı. Rakiplerimiz de kazandı. Bireysel hatalar üzerinde çok çalışmıştık, hocamız bu konuda uyarılarda bulunmuştu. İlk golü yine böyle yedik. Biz ligde kalmak istiyoruz ve bu hedefimizde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri