Vural: Hedefsiz bir takım değiliz

Yılmaz Vural, kesinlikle hedefsiz bir takım olmadıklarını ve kalan 4 maçı da kazanarak ellerinden gelen gayreti göstermiş olmanın huzurunu yaşamak istediklerini söyledi.
Beşiktaş karşısında kazanmak adına her şeyi yapmalarına rağmen 1 puanla yetinen oyuncularını mücadelelerinden dolayı kutlayan teknik direktör Yılmaz Vural, kesinlikle hedefsiz bir takım olmadıklarını ve kalan 4 maçı da kazanarak ellerinden gelen gayreti göstermiş olmanın huzurunu yaşamak istediklerini söyledi.
30.haftada oynanan Beşiktaş maçını değerlendiren teknik adam Yılmaz Vural, “Beşiktaş maçında ortaya koydukları mücadele ve kazanma azimlerinden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Büyük takımla oynamalarına rağmen onları nasıl zor duruma soktuklarını herkes gördü. Ama basit ve şanssız bir hatadan dolayı maalesef emeğimizin karşılığı olan 3 puanı alamadık. Kazanmak adına yerlerde süründüler, didindiler, çalıştılar, pozisyonlar buldular. Ama futbol sonuç oyunu. İstediğimiz sonucu alamamanın verdiği sıkıntıyı hep birlikte yine yaşıyoruz” diye konuştu.
“Tabiki ‘Çıkmayan candan umut kesilmez’ misali önümüzde 4 maç var ve alınacak 12 puan olduğuna göre hala matematiksel olarak ligdeyiz” diyen Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Sivasspor’un sahasında oynayacağı maçlarda alacağı 1 galibiyet onların ligde kalmasına yetiyor. Küçükte olsa bir ihtimal var. Sivasspor’un 3 puan alması demek bizim ve Kasımpaşa açısından kümede kalma defterinin kapanması anlamına geliyor. Küçükte olsa devam eden şansımızı iyi kullanıp ileride böyle bir durum ortaya çıktığında dövünmemek adına Kasımpaşa deplasmanından 3 puanla dönmek istiyoruz. Kazandığımız takdirde Bucaspor’un da deplasmanda Antalyaspor önünde yenilmesiyle birlikte puanımızı 25 yaparız ve 16.sıraya yükseliriz. Oyuncularımızla yaptığımız konuşmalarda ‘Her maçta Konyaspor’u layıkıyla temsil edelim, emeğimizi gerçek anlamda sahaya yansıtalım’ diyoruz. Çünkü benim geldiğim günden bu yana 9 maç geride kaldı. İnsanlar kötü gidişe rağmen en ufak bir taşkınlıkta ve tepkide bulunmadılar. Bunun sebebi de oyuncularımın saha içerisinde kazanma adına verdikleri çabayı görmeleri. Çoğu maçta yaşanan puan kayıplarının ardından ‘Ah yazık oldu’ dediler. En azından kalan haftalarda bunun devamını sağlayalım diyoruz. Kalan 4 maçın kazanılması ekonomik anlamda kulübe bir güç katabilir. Konyalılarında rakipleri karşısında ezilen bir takım değil de rakibine sahayı dar eden, üstünlük kuran bir ekibe sahip olduklarını görmeleri de bizim adımıza artı bir moral motivasyon kaynağı oluyor.”
Kalan haftalarda oyuncularımızın göstereceği performansın hem Konyaspor için hem de oyuncuların bireysel anlamdaki durumları için önemli olduğuna da işaret eden teknik direktörümüz Yılmaz Vural, “Son 4 maça çıkmaya hazırlanırken kadromuzda bulunan oyunculardan Musa, Mehmet Batdal ve Emre Yüksektepe kiralık olarak forma giyiyor. Erdinç ve Mehmet Sedef’in sözleşmeleri sona eriyor. Diğer oyuncularımız ise sözleşmeleri devam eden ve bizim istememiz halinde burada kalma durumları olan oyuncular. Onların kalan haftalarda gösterecekleri performans önümüzdeki yıl açısından da çok önemli. Yani kısacası 4 maç öncesinde kesinlikle hedefsiz değiliz. Hemen hemen düştük bu işi bırakıp gidelim, terk edelim diye düşünmüyoruz. Aynı hırsımız, isteğimiz ve futbol adına güzellikleri uygulama isteğimiz devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gönül isterdi ki keşke bütün bu gayretler bizi ligde tutabilseydi. Bakışımız kalan 4 maçı da kazanarak çabamızı göstermek ve sonuca da razı olmak” şeklinde görüş belirtti.
Vural, “Konyaspor camiasının bu takıma sahip çıkmasını istiyorum” derken açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu takımın yeniden Süper Lig’e dönülmesi isteniyorsa maddi manevi katkıların daha da fazla oluşturulması gerekiyor. İnşallah Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın vereceği destekle hem tesisleşmede hem de kurumsallaşmada, önümüzdeki yılların büyük hedeflerini gerçekleştirmede yeni bir Konyaspor oluşturmanın heyecanı devam eder. Yoksa bu sıkıntılarla birlikte bir terk edilmişlik ortaya çıkarsa durum içler acısı bir hal alabilir. İnşallah Konyaspor böyle bir duruma düşmez. İnşallah gerekli yerler bu konuda üzerlerine düşeni yaparlar. Konyaspor’un sadece bir futbol faaliyeti olarak görülmemesi lazım. Konyaspor Konya’nın önemli bir ihtiyacıdır. Sanırım bu konuda duyarsız kalınmayacaktır.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri