Vural: Beşiktaştan korkmuyoruz

Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, İstanbul Belediye mücadelesinden bu yana geçen 7 maçlık dönemde yaşanan olumsuzlukları ve şanssızlıkları Kayserispor maçında geride bıraktıklarını söyledi
Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, İstanbul Belediye mücadelesinden bu yana geçen 7 maçlık dönemde yaşanan olumsuzlukları ve şanssızlıkları Kayserispor maçında yaptıkları patlama ile geride bıraktıklarını belirtirken, Beşiktaş maçı dahil kalan 5 haftada oynayacakları tüm maçları kazanarak ortaya çıkacak durumu bekleyeceklerini söyledi.
Kayserispor karşısında elde edilen galibiyeti, “Geçen hafta 13 maç aradan sonra bir galibiyet aldık ve bu da bizi çok mutlu etti” sözleriyle özetleyen  Yılmaz Vural, “Burada yönetimimiz, teknik heyet olarak bizler, oyuncularımız ve personelimizle birlikte bir çaba sarfediliyor. Ligin kaliteli takımlarından birine karşı böyle bir sonuç almak en azından Konyaspor’un ligde bulunduğu yeri hak etmediğini herkese gösterme açısından iyi oldu. Sevincimizin asıl nedeni bu aslında. ‘Biz buyuz ve bunu yapabiliriz’ adına bir isyanın, her türlü şanssızlığa ve olumsuzluğa rağmen bunu yapabiliriz demenin sevinciydi bu galibiyet. Çok önemli bir maç oynayarak kazandıkları için oyuncularımı kutluyorum.”
İYİ FUTBOL OYNUYORUZ
Göreve geldiği günden bu yana oyuncuların iyi futbol oynadıklarının altını çizen Vural, “İstanbul Belediye maçında 9 pozisyonumuz var, 3 topumuz direkten döndü ve maalesef maç berabere bitti. Karabük deplasmanında 6.dakikada öne geçtik. 16.dakikada olmayan bir penaltı ve ilk yarının sonlarında olmayan bir faul pozisyonunda yediğimiz golle mağlup duruma düştük. O maçın ikinci devresi gerçekten kötü oynadık. Ardından iç sahada Ankaragücü maçında 1.dakikada mağlup duruma düştük. 30.dakikada geri pasında yemememiz gereken bir golle skor 2-0 oldu. İkinci devrede iyi oynadık ama maçı çevirmemize yetmedi. Ve ondan sonra oynadığımız Fenerbahçe, Antalyaspor, Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında da iyi oyunumuz devam etti. Fakat bunu bir türlü sonuca ve istediğimiz galibiyete yansıtamadık” diye konuştu.
ANTALYA MAÇINDA HAKEM KÖTÜYDÜ
Antalyaspor maçında hakem faciası yaşadıklarını ifade eden Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalyaspor maçını herkes izledi. Bir hakemin bir futbol takımını nasıl katlettiğini hep birlikte gördük. Ve 2 nizami golümüzü, penaltılarımızı vermeyerek sonuca nasıl tesir etti. Bunu herkes biliyor. Evimizde oynadığımız Manisaspor maçında nasıl oynadığımızı tüm Türkiye gördü. Bunların getirdiği bir patlamayı Kayserispor maçında yaşadık. O sevincin nedeni de buydu. Biz Antalya kampında takımla ilgili fiziksel, taktiksel ve mental anlamda her türlü sorunu çözdük. Ama maalesef önümüzde öyle kısıtlı bir zaman var ki buradan sıfır hata ile çıkmamız lazım. Futbolda çok çok iyi oynasanız görüldüğü gibi bazı şeyleri çözemiyorsunuz. Ama şunu biliyoruz ki Konyaspor bundan sonra önüne gelecek takımı yenebilecek güçte ve durumda. Bunu başarırsak o zaman yüzde 5-10 olan şansımız devam edebilir. Ben buna hala inanıyorum. O yüzden biz kalan 5 maçımızı da kazanarak 36 puan toplamak ve ortaya çıkacak durumu da kabullenmek istiyoruz” dedi.
KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM
30.haftanın kapanış maçında güçlü bir rakibi konuk edeceklerini, konuk takımın iyi bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, “Ligin hedefli takımlarından birine karşı oynayacağız. İyi bir kadrosu var. Evimizde oynayacağımız maçta iyi bir kadroya sahip, güçlü takımlarından birine karşı sahada yaptığımız iyi işlerle Konyaspor taraftarlarına iyi bir maç izlettirmek istiyoruz. Bu nedenle maçı kazanacağımıza biz inanıyoruz. Kazanmanın verdiği keyifle kazanma serisini devam ettiririz” şeklinde görüş belirtti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri