Vural: Baraj 34 olur

Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü, Karabük, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarından 6 puan çıkarmaları gerektiğini belirterek, özellikle hafta sonunda oynanacak Karabük maçından 3 beklediğini söyledi

Konyaspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Yılmaz Vural, ligde kalma barajının 34 puan olduğunu söyledi. Dün yapılan idman sonrasında görüştüğümüz Vural, Yeşil-beyazlı ekibin son durumunu değerlenirdi. Mehmet Batdal’ın sakatlığının devam ettiğini ve uzun süre aralarında olmayacağını ifade eden başarılı teknik adam, “3’ü kaleci olmak üzere toplam 27 futbolcumuz var ve takımımın performansı çok iyi durumda. Şimdilik her hangi bir sıkıntımız yok. İstanbul Büyükşehir maçında istediğimiz üç puanı alamadık ancak sezon sonu için hedeflediğimiz 21 puandan birisini aldık. Şimdi önümüzde bizim için çok önemli bir Kardemir Karabükspor maçı var. Bu maçtan galibiyetle evimize dönerek geride kalan 20 puanlık hedefimiz için emin bir adım daha atmak istiyoruz. Bunun daha ötesinde önümüzde çok önemli 12 tane maçımız var. Gönül ister ki bu maçların tümünü kazanıp, 36 puan toplayalım. Ancak daha öncede belirttiğim gibi ligde kalmak için en az 20 puana ihtiyacımız var. Çünkü ligde kalma barajının 34 olacağını düşünüyorum. Öncelikle kısa vadede yani 4 maçlık periyotta 7 puan alma hedefimiz var. Karabük, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarından en az 6 puan çıkarmalıyız. Bu hedefimize ulaşmak için çaba gösteriyoruz” dedi.
Şu ana kadar Konya’dan aldıkları manevi destekten memnun olduğunu dile getiren Vural; “Geçtiğimiz gün şehrin belediye başkanları takıma destek olmak adına idmana geldiler. Bu her şehirde görülebilecek bir durum değil. Bu takıma olan desteği ve ciddiyeti gösterir. Taraftarlarımız da zaman zaman desteklerini esirgemiyorlar. Şehir olarak kenetlenmeli ve özellikle maçlarda takıma zarar vermeyecek şekilde destek vererek, el birliği içinde Konyaspor’un bu sezon lige tutunmasını sağlamak durumundayız” diye konuştu.
Sezon sonunda Konyaspor’un başında kalıp kalmayacağı ile ilgili sorumuzu yanıtlayan Vural; “Şartlar uygun olursa neden olmasın. Burada her şey çok güzel. Konya futbol adına büyük gelişmeler gösteren bir şehir. Ancak şu an takımın başında bulunan yönetim kurulu ile bir anlaşma yaptık. Bildiğim kadarı ile Mart ayında Konyaspor’un bir kongresi olacak. O kongrede yeniden oluşan yönetim kurulu belki kendi ekibi, kendi hocası ile çalışmak isteyecek. Buna saygı duyarız. Eğer bizimle de yola devam etmek isterinse bunu de o günkü şartlar gereğince değerlendiririm” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri