Vukovic hem savunuyor hem atıyor

Atiker Konyaspor, ligde en çok savunma oyuncularından katkı alan takımların başında geliyor. Yeşil-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Vukovic bu özelliği ile dikkat çekiyor

Temsilcimizde bu sezonki savunma oyuncularından Jagos Vukocic, Barry Douglas ve Nejc Skubic skora katkı sağlayan isimler oldu. Vukovic özellikle duran toplarda rakip kaleler için büyük tehlike oluşturdu. 

Bu sezon Jagos Vukovic’in Süper Lig’de 3 golü bulunuyor. Sırp stoperin ayrıca 1 de asisti bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekipte son haftalarda sakatlığı sebebiyle formasından uzakta kalan Barry Douglas da 5 asistle öne çıkıyor. İskoç oyuncu, ligin ilk yarısında oynanan Antalyaspor maçında 2 gol pası verirken, Gaziantepspor, Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarında ise birer asist yaptı.

Sağ bekte forma giyen Nejc Skubic’in ise 1 gol, 4 asisti bulunuyor. Bursaspor maçlarında ağları havalandıran Sloven oyuncu, ilk yarıdaki Beşiktaş, Antalyaspor ve Osmanlıspor ile sezonun ikinci yarısında oynanan Adanaspor maçlarında asist yaparak atılan gollere katkı sağladı.

TAKIMIN GOL YÜKÜNÜ YABANCI OYUNCULAR ÇEKİYOR

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 27 hafta sonunda 32 gol attı. Yeşil-beyazlı ekipte atılan gollerin büyük çoğunlu yabancı oyunculardan geldi. Son haftalarda rakip ağları boş geçmeyen temsilcimizde şu ana kadar ligde sadece 2 yerli oyuncu gol sevinci yaşayabildi. Anadolu Kartalı’nda Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı dışında yerli oyuncular içinde ligde gol sevinci yaşayan oyuncu yok. Kadrodaki yabancı oyunculardan 7 isim ise ligde gol atma başarısı gösterdi. Atiker Konyaspor’da Süper Lig’de atılan 32 golün 24’ü yabancı oyuncular, 5’i ise yerli isimlerden geldi. 27 hafta sonunda Konyaspor’un attığı 3 gol ise rakip oyuncuların kendi kalelerine atmasıyla geldi.

LİGDE SADECE 2 YERLİ GOL ATTI

Atiker Konyaspor’da Boşnak golcü Riad Bajic 13 golle takımının Süper Lig’de en golcü ismi durumunda bulunuyor. Genç golcüyü 4 golle Ömer Ali Şahiner, 3’er golle Dimitar Rangelov ve Jagos Vukovic takip ediyor. Temsilcimizde Deni Milosevic 2 gol atarken, Amir Hadziahmetovic, Nejc Skubic, Jens Jonsson ve Ali Çamdalı’nın ise birer golü bulunuyor. Gençlerbirliği, Alanyaspor ve Beşiktaş maçlarında ise rakip oyuncular kendi kalelerini şaşıran isimler oldu.

HAKAN ARMUTCU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri