Vücudunun yüzde 70'i yanan genç hayata tutundu

Hatay'da evlerinde çıkan yangında vücudunda ağır yanıklar oluştuğu için yaşaması mucizelere bağlanan genç, tedavi gördüğü Konya'da geçirdiği 9 ameliyat ve deri nakliyle yaşama tutundu
Hatay'da evlerinde çıkan yangında vücudunda yüzde 70 oranında ağır yanıklar oluştuğu için yaşaması mucizelere bağlanan genç, tedavi gördüğü Konya'da geçirdiği 9 ameliyat ve deri nakliyle yaşama tutundu.
     Yaklaşık 2,5 ay önce Hatay'daki evlerinde çıkan yangında alevlerin arasında kalan ve vücudunun neredeyse tamamına yakınında yanıklar oluşan Salman Sönmez (23), yanık tedavisi için Konya Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi.
     Vücudunun yüzde 70'inde ağır derece yanıklar oluşan Sönmez, uygulanan tedavi sonrası yaşama tutundu.
     Hastanenin Yanık Yoğun Bakım Sorumlusu ve Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Emin Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun alev yanığına maruz kalan hastaları Salman Sönmez'in vücudunda yüzde 70 ağır derece yanıklar bulunduğunu söyledi.
     Ekip olarak vücudunda üçüncü derece yanıkları olan hastalarının yaşatılması için seferber olduklarını belirten Türk, ''Hastanın yanık durumuna göre yaşama şansı yüzde 30'lardaydı. Yani ölme riski yüzde 70'lerdeydi. Ölüm yüzdesi yanık yüzdesiyle doğru orantılıdır. Zorlu geçen tedavi sürecinden sonra hasta 9 kez ameliyat oldu'' dedi.
     Gövdesinde yanmayan kısmından alınan derinin yanan bölgelere nakledildiğini anlatan Türk, deri alınan yer kendini yeniledikçe, yanan bölgelere aynı operasyonu uyguladıklarını dile getirdi.
     Türk, tedavinin sonlarına geldiklerini, moralini yüksek tutmaya çalıştıkları hastanın ruhsal durumuyla da yakından ilgilendiklerini kaydetti.
    
     -''En büyük acıyı yaşadım''-
    
     Salman Sönmez ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının da yaralandığı yangında, kapıdan çıkamadığı için pencereye yöneldiğini ama korkuluklar nedeniyle kendisini dışarıya atamadığını ifade etti.
     Sönmez, korkuluklar söküldüğünde ise dışarıya çıktığını ama yanmaktan kurtulamadığını belirterek, ''En büyük acıyı yaşadım. Yanık acısı hiçbir şeye benzemiyor. Çok korktum. Çektiğim sıkıntıların sonuna geliyorum. Allah kimseye yaşadığım bu acıyı yaşatmasın'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri