Volvo Ocean Race’te İlk Ödül, Team Alvimedica’nın

Alicante’de, 4 Ekim’de liman içi şamandıra yarışlarıyla başlayan Volvo Ocean Race 2014-2015’in ilk kazananı, yarışın en genç ekibi Team Alvimedica oldu. Volvo Ocean Race’te bir Türkiye markası adına yarışan ilk takım olan Team Alvimedica,...

Alicante’de, 4 Ekim’de liman içi şamandıra yarışlarıyla başlayan Volvo Ocean Race 2014-2015’in ilk kazananı, yarışın en genç ekibi Team Alvimedica oldu. Volvo Ocean Race’te bir Türkiye markası adına yarışan ilk takım olan Team Alvimedica, birinciliği ile Türkiye’ye ayrı bir bayram sevinci yaşattı.

Yarışın ilk yarısında 7 teknelik filonun gerisinde ilerleyen ancak ikinci yarıya doğru Abu Dhabi ekibiyle kıyasıya bir mücadeleye girerek birinci olan Team Alvimedica’nın lideri Charlie Enright, "Yarış başlarken hedefimiz, önümüzdeki seçenekleri inceleyerek ilerlemekti. Finale doğru, kazanmanın hiç de zor olmadığını gördük, rakiplerimizden sıyrılarak kendimize birincilik şansı tanıdık." dedi.

Enright, Çin ve Danimarka takımlarının erken galibiyetine karşın yarışı asla bırakmadıklarını; taktisyenleri Alberto Bozan’ın katkısıyla stratejik kararlar alarak sıkı mücadele ortaya koyduklarını belirtti. Finale sadece bir kaç yüz metre kala Abu Dhabi ekibinin arkasında ikinci sırada yer aldıklarını kaydeden Enright, "Finale doğru, kalbimiz durmak üzereydi. Abu Dhabi ekibi rüzgarımızı çalmak için mücadele ediyordu; riskli bir durumdu ve bizler bu oyunu hiç bu kadar farklı oynamamıştık. Ama bununla baş ettik." dedi.

ENRİGHT: GÜVENİMİZ TAZELENDİ

Charlie Enright ve ekibi, yarışın sonunda rakiplerini körfezde tutmayı başararak 6 saniyelik fark ile birinci oldu. Bu zafer, Team Alvimedica tarafından memnuniyetle karşılanırken bazı deneyimli ekipler tarafından sürpriz olarak değerlendirildi. Bu konu hakkında yorum yapan Enright, "Sayısız antrenman yaptık, gerçekten zorlu manevraları başarıyla aldık. Bazıları için olabilir ama bu galibiyet bizim için sürpriz olmadı. Kazandığımız için mutluyuz; güvenimiz tazelendi ve yarışta çok iyi bir iş çıkaracağımıza olan inancımızı pekiştirdi." dedi.

Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt da, Team Alvimedica’yı tebrik ederek, "Alvimedica olarak dünyanın en çok izlenen üçüncü dev spor organizasyonu Volvo Ocean Race’e katılma kararı alırken hedefimiz yarışı kazanmaktan çok, sportmen bir ruhla, azimle mücadele eden yarışçı yapımızı ortaya koymaktı. Bu ruhla mücadele ettiğinizde başarı da kendiliğinden geliyor zaten." dedi.

Eski bir yelkenci olan Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad da yarış sonrası verdiği demeçte bu mücadeleyi takdir ederek, "Team Alvimedica, iyi bir yelken performansı sergileyerek, liman içi yarışının en tutarlı ekibi oldu. Team Alvimedica, 20’li ve 30’lu yaşlarda genç bir ekipten oluşmasına rağmen harika iş çıkardı." dedi.

Team Alvimedica, dünyanın en zorlu ve uzun süren spor etkinliği olan Volvo Ocean Race 2014-2015’te yarışacak olan en genç ekip. Takıma, 29 yaşındaki Amerikalı Charlie Enright liderlik ediyor. Ekip, dünya çevresindeki 11 limanı kapsayacak 38 bin deniz millik bu yarışa ilk defa katılıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri