Volkswagen Türkiye'deki bu araziye fabrika kuracak mı? Yeni yatırımların durumu netleşti

Otomobil piyasasındaki son gelişmeleri milyonlarca insan merak ediyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Volkswagen Türkiye'ye fabrika kuracak mı? Konuyla ilgili detaylar belli oldu.

Türkiye ve dünya genelinde otomotiv sektöründe yaşanan son gelişmeler yakından takip ediliyor. Çünkü otomotiv sektörü yeni yatırımlar anlamına geliyor. Son yıllarda Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye'ye fabrika kuracağı konuşuluyordu.

Bahsi geçen konuya ilişkin net açıklama geldi. Volkswagen uzun zamandır batarya fabrikası kurmak istiyor. Fabrikanın kurulma ihtimali olan ülkelerden birisi de Türkiye.

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, yaptığı açıklamada Volkswagen'in batarya fabrikası kurmayacağını belirtti.

Dünya devi Volkswagen Avrupa’da elektrikli araç pazarındaki yükselişin yavaşlamasına bağlı olarak yeni bir batarya fabrikası kurmayacağını Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume açıkladı

Volkswagen'in Çek birimi Skoda Auto tarafından yapılan açıklamada, "Avrupa'daki BEV pazarının yavaş yükselişi de dahil olmak üzere piyasa durumunu baz alarak, şu an için başka tesislere karar vermenin ticari bir gerekçesi yok" denildi.

Bu açıklamalar doğrultusunda Volkswagen'in Türkiye'ye şimdilik fabrika kurmayacağı anlaşılıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri