Vodafone İstanbul Maratonu, İki Kıtayı 36. Kez Boğaziçi Köprüsü’nde Buluşturacak

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, yarın 36. kez düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un...

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, yarın 36. kez düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un isim sponsorluğunda “#birsebebivar” sloganıyla gerçekleştirilecek Vodafone İstanbul Maratonu, 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü’nde buluşturacak.

Dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 36’ncısı yarın gerçekleştirilecek. Maraton (42 km 192 m), 15 km, 10 km ve Halk Koşusu olarak bilinen 8 km koşularının startı Anadolu Yakası, Altunizade Köprüsü'nün hemen önünden verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen ve bu yıl "#birsebebivar" sloganıyla koşulacak Vodafone İstanbul Maratonu’na 118 farklı ülkeden 25 bini aşkın sporcunun rekor katılımıyla yapılacak. Maraton coşkusunu yaşamak isteyen İstanbulluların son katılım şansı ise bugün akşama kadar sürecek olan Maraton Fuarı’nda devam ediyor.

Vodafone Türkiye’nin bu yıl üçüncü kez ismini verdiği, dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun önemine dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, "Ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu’na isim sponsoru olarak destek vermekten gurur duyuyoruz. Teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da büyütmeyi hedefliyoruz. İstanbul Maratonu'nu dünyanın majör maratonları arasına sokma hedefimiz ve kurumsal sorumluluk vizyonumuz kapsamında, bağış konusunu son derece önemsiyoruz." dedi.

Günümüzde maraton koşucularının, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine de dönüştürdüklerini belirten Buruk, özellikle bağış toplama ihtiyacı duyan vakıflara destek olunmasını çok önemli bir sosyal proje olarak adlandırdı. Vodafone İstanbul Maratonu'nun sloganını ‘#birsebebivar’ olarak belirlediklerini de ifade eden Buruk, insanların hem koşarak spor yapacağını hem de sosyal bir olaya destek olacaklarını da belirtirken, "Vodafone İstanbul Maratonu’na bağış karşılığı katılımın ve toplanan bağış miktarının her sene artmasını memnuniyetle izliyor ve bu artışın daimi olması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Geç kayıt fırsatıyla beraber 25 bini aşkın sporcunun katılımını beklediğimiz Vodafone İstanbul Maratonu’na katılımın her sene rekor artışla büyümesinden mutluluk duyuyoruz. Tüm İstanbulluları yarın sabah maratona bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

VADOFONE İSTANBUL MARATONU 4 AYRI KATEGORİDE KOŞULUYOR

Bu arada 1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak.

Vodafone İstanbul Maratonu’nun koşu etkinlikleri yarın tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen maratona kayıtların sona erdiği 30 Eylül itibariyle yaklaşık 22 bin koşucu kayıt yaptırarak yeni bir rekora imza attı. Bu rakamın geç kayıtlarla birlikte 25 bini aşması bekleniyor.

VMaraton ve Vodafone Cep Bağış platformları üzerinden son 2 yılda toplam 7 milyon TL’ye yakın bağış toplandı. VMaraton uygulamasında bu yıl farklı olarak Düşler Akademisi için kredi kartından bağış imkânı da sunuluyor. Bu yıl VMaraton ile maratonun sonuçlarını takip etmek de daha kolay olacak. “Online Takip” özelliği sayesinde tüm çipli koşucuların konum ve sıralaması anlık olarak güncellenecek. Video ve Sosyal Medya bölümleriyle de maratona dair renkli anlar ve #birsebebivar ile yapılan tüm paylaşımlar takipçilerle paylaşılacak.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILIYOR

Öte yandan yarın Bogaiçi Köprüsü Anadolu Yakası ayağında bulunan turnikelerin biraz gerisinden verilecek Vodafone İstanbul Maratonu startı ile Altunizade Köprüsü'nün hemen önünden verilen Halk Koşusu (8 km) startı nedeniyle İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılıyor. Parkur üzerindeki noktalar kademeli olarak trafiğe açılacak. Zaman sınırı olan 5.30 saat sonra yarışı tamamlayan koşucular tasnife giremeyecek, sertifika ve madalya için herhangi bir hak iddia edemeyecekler.

Maraton koşusu Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayacak, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü´nden sonra Eyüp istikametine yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecekler.

Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıkacak. Varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında son bulacak.

15 KM PARKURU

15 km koşusu ise Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yine yaklaşık 300 metre gerisinden başlayacak, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. 15 km koşucuları Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camii önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergâhından ayrılacaklar. Sahilden devam eden yarış Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son bulacak.

10 KM PARKURU

10 km koşusu da Vodafone İstanbul Maraton çıkışının yaklaşık 250 metre gerisinden başlayacak, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve Beşiktaş İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son bulacak.

Anadolu Yakası'ndan saat 09.00'da start alacak olan Vodafone İstanbul Maratonu ile birlikte 4 koşunun da yapılacağı güzergahlar boyunca yollar araç trafiğine kapatılacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri